DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Binotto: Több pontot kell szereznünk, mint tavaly év végén

A Ferrari csapatfőnöke igen ambiciózus célt tűzött ki a 2019-es évad végére, ha már a világbajnoki cím elúszott. Igaz, formában vannak, de még hatalmas mennyiségű pont hiányzik a célhoz.

Hatalmas hajrára készül a vörös istálló az idei évad utolsó öt futamán. Belgium óta óriási formajavuláson ment keresztül a Scuderia (különösen Szingapúr bizonyult fordulópontnak), a legutóbbi négy versenyből hármat megnyert a Leclerc-Vettel páros és Szocsiban is csak a VSC miatt veszítette el a győzelmet Leclerc.

A nyári szünetig azonban olyan hatalmas ponthátrányba kerültek Lewis Hamiltonnal és a Mercedesszel szemben, hogy reális esély nem is mutatkozott ennek lefaragására, csak az időpont kérdéses, mikor válik Hamilton hatszoros világbajnokká. Ez egyébként akár már a Mexikói Nagydíjon is megtörténhet.

Tavaly összesen 571 egységet szerzett a Raikkönen-Vettel duó, ha ezt el akarják érni a ferrarisok, akkor öt verseny alatt 162 pontot kell megszerezniük a lehetséges 220-ból. Ez csak akkor sikerülhet, ha továbbra is tartja kiváló formáját a Scuderia, kiesések nem férnek bele.

Leclerc különösen jó formában van nyár óta


„Arra kell összpontosítanunk, hogy az SF90-es teljesítménye minden típusú pályán a lehető legjobb legyen és a legtöbbet hozzuk ki belőle. A szezon végén kell meghúznunk a vonalat és megnéznünk, hol is állunk. Remek lenne, ha legalább a tavalyi évhez képest jobbnak bizonyulnánk, mert ez azt mutatná, hogy csapatként sikerült fejlődnünk” – idézi Mattia Binottót a Gpfans.com szakportál. A hétvégén, a Vettel által is kedvelt Japánban máris nekiállhatnak kozmetikázni az eredményt és minél több pontot szerezni.

„Tudom, hogy szörnyű rosszul kezdtük az évet, úgyhogy elég nehéz lesz, de mégsem lehetetlen küldetés. Úgy vélem, most ez lesz az elsőszámú célkitűzésünk. Utána lehet elkezdeni álmodozni, úgyhogy ha sikerül ennél még többet is elérnünk, nem lesz ellenemre. A Mercedes álomrajtja? Szerintem nem szerencsés folyamatosan hátrafelé nézegetni.”

„Igyekszünk előrefelé haladni és mindig előre nézni. Ha korábban elpuskáztuk a lehetőségeinket és nem az elvártaknak megfelelően teljesítettünk, azért megvan a saját felelősségünk. De fontosabb, hogy a csapat tanuljon a hibáiból és folyamatosan fejlődjön és elérni, hogy a hibák a jövőben ne ismétlődjenek meg. Csak azt bánnám, ha nem tudnánk a hibáinkat kiküszöbölni. A legfontosabb, hogy láthatóan fejlődünk” – mutatott rá Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: