DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Palmer: Albon egyre meggyőzőbb

Az egykori F1-es pilóta szerint a Red Bull jó eséllyel megtalálta az ideális pilótát Max Verstappen mellé. Alexander Albon kiváló felzárkózásokat mutat be, az időmérős hibáin azonban javítania kell.

Az Orosz Nagydíj hétvégéje eleinte nem igazán alakult ideálisan Alexander Albon számára. A thaiföldi-brit pilóta nem először vétett hibát a kvalifikáció során, összetörte az RB15-öst az időmérő első szakaszában, így a bokszutcából volt kénytelen rajtolni vasárnap.

Utána azonban, idén már nem először látványos felzárkózást produkált, sorra mutatta be a szép előzéseket és végül egészen az ötödik helyig sikerült feltornásznia magát, csapattársa, Max Verstappen negyedikként végzett, tehát nem is igen volt több az autóban. Ez a teljesítmény egyre inkább meggyőző Jolyon Palmer számára is.

Albon előz, előz és újra csak előz


„Szocsiban megint jó versenyt láthattunk Albontól. Meggyőző, jó benyomást kelt ugyanúgy, ahogy Spában, ahol szintén kiváló felzárkózás végén végzett ötödikként” - fogalmazott Jolyon Palmer a BBC-nél készített elemzésében. Albon közben egyre tör előre a tabellán is, már csak tizennégy egység választja el Carlos Sainztól és tizenhét Pierre Gaslytól.

„Amire még szüksége van, az erős időmérő edzés. Hamarosan Japánba utaznak, nagyon várom, hogy lássam, ott mire lesznek képesek a Red Bullok. Arra számítok, hogy Albon még nagyobb potenciált képes mutatni, amennyiben valamivel előrébbről képes rajtolni” – tekintett előre Palmer, aki nemrég arról is beszélt, hogy igazságtalannak tartja, hogy a virtuális biztonsági autós időszakban is lehet kereket cserélni, mivel így egy VSC alapvető befolyással lehet egy-egy verseny végeredményére, ahogyan azt Szocsiban is láthattuk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: