DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Kubicát semmibe vette saját csapata

Robert Kubicát nagy csalódásként érte Szocsiban, hogy tökéletesen működő autóját kellett leállítania, hogy a csapat alkatrészt spóroljon. Előtte sem tetszett neki az istálló hozzáállása.

A Ferrari belharcának árnyékában szinte senkinek nem tűnt fel, mennyire nem érdekelte a Williamst Robert Kubica versenye. Már a téli tesztek után egyértelmű volt, hogy a Williams-Mercedes messze a középmezőny mögött lesz 2019-ben, így is történik. Idén már nagy csoda nem is várható, de ami az Orosz Nagydíjon történt, az még Robert Kubicát is keserűséggel töltötte el. A pénteki edzésnap után hiába panaszkodott az autó vezethetőségére, a gárda semmit nem tett, hogy ezen javítson, gyakorlatilag ugyanúgy hagyta az FW42-est másnapra is.

A versenyen pedig hiába nem romlott el semmi, mégis kénytelen volt kiállni a versenyből a csapat kérésére, hogy spóroljanak az alkatrészekkel a tengerentúli utazások előtt. Ezt az istálló hivatalosan is elismerte, ez a döntés viszont nagyon lehangolja a nyolc év után visszatérő lengyelt.

Alkatrészspórolás miatt a felénél feladni egy viadalt? Kubica ezt is megérte Szocsiban


„Azt hiszem, ez egész karrierem legrosszabb hétvégéje volt, de nem vezetési szempontból. Úgy gondolom, több okból kifolyólag is rendkívül csalódott vagyok. Csak arról beszélhetek, amit érzek és amit tudok” – ecsetelte véleményét a sajtónak Kubica az Orosz Nagydíj után.

„Az első szabadedzésen már négy kör után komoly gondokat jeleztem az autóról, a gép karakterisztikája rettentő furcsa volt, a Williams szinte vezethetetlennek bizonyult. Ha viszont mindent ugyanúgy hagynak másnapra is, a hátrány nem fog eltűnni. Nem kell nekem különleges segítség, csak egy eszköz, ami működik és amit jól tudok vezetni.”

„Ez néha fájdalmas, de mindig, minden alkalommal igyekszem a legjobbamat adni. Az volt a titkos célkitűzésem, hogy minden futamon célba érek idén, de így ezt már nem tudom teljesíteni” – fogalmazott Kubica, aki idei első kiesését szenvedte el Szocsiban… ráadásul ezt sem kellett volna, mivel az autónak semmi baja sem volt. Egyetlen apró öröm, legalább a végsebességi listán az első öt közé került a lengyel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: