DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes nyár óta nemigen fejleszti idei autóját

Mivel az évad első fele annyira kitűnően sikerült, a Mercedes azt a luxust is megengedhette magának, hogy azóta jövő évi gépének fejlesztésére összpontosít, az idei autón csak apró módosításokat végeznek.

A nyári szünet előtt a Red Bull, a négyhetes kihagyás után pedig a Ferrari mutatott kiváló formát az addig feltűnően domináló Mercedesszel szemben. Nem is véletlen, hogy a Szocsiban (nem kevés szerencsével) megszerzett kettős győzelmet megelőzően egészen Silverstone-ig kell visszamennünk az időben, hogy Hamilton-Bottas kettős sikerrel találkozzunk.

A 2014 óta minden világbajnoki címet besöprő (és minden bizonnyal az elsőséget idén is nagyon simán megszerző) istálló az idei szezon első felében olyan pontelőnyre tett szert, hogy már a nyár közepén látták, semmi szükség megfeszülniük az idei gép továbbfejlesztéséért, a lehető legnagyobb mértékben a 2020-as W11-esre kell fordítaniuk a források zömét.

A Szocsiban látott autó alig különbözik a Brit Nagydíjon győztes variánstól


„Idén már nem is jelentkezünk számottevő frissítéssel, de ez abszolút a tervek szerint történik. Előre elhatároztuk, hogyan osztjuk el a lehető leghatékonyabban a forrásokat, hogy közben a 2020-as versenyautó fejlesztését is szem előtt tartjuk. Igen alaposan végiggondoltuk a lehetőségeket” – nyilatkozta Toto Wolff még Oroszországban.

Ez nem túl jó hír a riválisoknak, hogy felzárkózásuk mértéke csak azért lett ekkora, mert a német gyári istálló hónapok óta nem igazán törődik már idei versenyautója fejlesztésével, hanem szinte mindent a jövő évadra összpontosít. Japánban azért a Mercedes még bevet néhány új fejlesztést, aminek eredményét a csapatfőnök is kiemelt kíváncsisággal várja. De azt elismerte, hogy ez sem lesz túlságosan nagy változtatás, azokat ugyanis a nyári szünet előtti időszakokra időzítették, azóta a W10-es szinte semmi újítást nem kapott. Igaz, Szingapúr után a Ferrari is ugyanígy gondolkodott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: