DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Button: Vettel ma elképesztően gyors volt, a Mercedes óriási mázlival nyert

A 2009-es világbajnok sajnálja Sebastian Vettelt a kiesés miatt, úgy véli, a négyszeres bajnok Szocsiban ismét nagyon versenyképes volt, a Mercedes ajándékba kapta a mai győzelmet.

Véget ért a Ferrari kiváló sikersorozata, zsinórban három megnyert verseny után ezúttal meg kellett elégedniük egy harmadik helyezéssel Charles Leclerc révén. Hiába vezette ugyanis a két vörös autó a mezőnyt, Vettel autója nagyon rossz pillanatban robbant le, a virtuális biztonsági autó alatt pedig Lewis Hamilton szinte ingyen bokszkiállást kapott a sorstól, így az élre jöhetett vissza.

Vettel a futam elején kiváló iramot diktált, öt-hat másodperces előnyre tett szert a harmadik helyezett Hamiltonnal szemben, a bokszmunkák után nem sokkal azonban energiavisszanyerő-rendszere meghibásodott, az MGU-K beadta a kulcsot, az autó pedig megállt a pálya mellett. A szombati, gyengén sikerült időmérő után azonban így is bizonyított a német, megérdemelte volna az újabb sikert (bár a kiesés pillanatában már Leclerc mögött autózott).

Éppen Vettel műszaki hibájának köszönheti Hamilton a mai győzelmet


A közönség is díjazta Vettel mai produkcióját, a nap versenyzőjévé választották. Hasonlóan elismeri a négyszeres bajnok mai teljesítményét Jenson Button is. „Rettentő furcsa versenye volt Vettelnek. A rajtnál egyértelműen átugrotta csapattársát és utána is kiválóan ment” – mondta el véleményét a 2009-es világbajnok a Sky Sports adásában.

„Sebastian pokoli gyorsnak és nagyon versenyképesnek tűnt ma, motorhibája pedig még inkább fájó a csapatnak, annak tudatában, hogy ez egyben azt is jelentette (a VSC miatt), hogy a Mercedesek nyertek egy ingyen bokszkiállást, ezzel pedig el is lopták a győzelmet” – fogalmazott Button.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: