DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nagyszerű eredményt ért el a McLaren a csapatfőnök szerint

Mindkét versenyzőjük pontot szerzett, ráadásul nem is rossz helyen, Andreas Seidl csapatfőnök pedig így az elégedettnél is elégedettebb az Orosz Nagydíj végkimenetelével.

Harcoltak a verseny korábbi szakaszaiban jóval előrébb is, de ettől függetlenül mindkét McLaren pontszerzőként zárhatta az Orosz Nagydíjat: Carlos Sainzot hatodikként, Lando Norrist pedig a nyolcadik helyen intették le, ezzel pedig több mint elégedett a csapatvezető, Andreas Seidl:

„Nagyszerű eredményt ért el a csapat azzal, hogy ismét mindkét autónkkal pontot tudtunk szerezni” - fogalmazott Seidl a leintés után. „Ez annak fényében pláne nagy eredmény, hogy rajtunk kívül mindenki jól jött ki a VSC-fázisból, mindezt a mi kárunkra.”

00119019_236



A pontok mindig jókor jönnek. „Ez a 12 szerzett pont nagyon fontos a negyedik helyért folytatott folyamatos csatánkban. Carlos és Lando is nagyszerű munkát végzett. Kiválóan rajtoltak, majd jókat tudtak csatázni az egész verseny során. Az eredményekhez aztán kellettek a tökéletesen kivitelezett kiállásaink is.”

A McLaren megerősítette negyedik helyét a konstruktőri tabellán, előnye 33 pont a Renault-hoz képest, amely mindösszesen egy ponttal kénytelen távozni Szocsiból.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: