DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Red Bull: A büntetés ellenére is nyerhetünk, olyan jó az autó

A szingapúri gyengébb teljesítmény a múlté, az új Red Bull-Honda kiválóan működik Szocsiban. Az istálló főtanácsadója szerint olyan biztatóan futott pénteken az autó, hogy akár nyerhetnek is.

Az első szabadedzésen Charles Leclerc mögött a második pozíciót szerezte meg Max Verstappen, a délutáni gyakorláson még tovább javult a holland és nem is talált legyőzőre. Az utóbbi időszakban megtáltosodó Ferrarikat is maga mögé utasította ugyanúgy, mint a két Mercedest. Balszerencséjére, a rajtrácson öt hellyel hátrébb fogják sorolni a vasárnapi futamra, de a hétszeres futamgyőztest ez nem zavarja, ő maga is rendkívül elégedett a gyors autóval.

Bár Szingapúrban nem sikerültek tökéletesen a beállítások, így hiába vártak esetlegesen győzelmet a lassú, kanyargós pályán, végül a dobogó is csak némi szerencsével lett meg. Oroszországban viszont újra szárnyal a Red Bull és ez nem csak Japánban hozhatja meg a sikert, hanem már Szocsiban is.

Büntetés ide, vagy oda, a Red Bull elérhetőnek tartja a futamgyőzelmet Szocsiban is


„A Szingapúri visszaesést magunk mögött hagytuk, a csomagunk itt kiválóan működik. Úgy gondolom, szombaton a pole-pozícióért is harcban leszünk, vasárnap pedig (az öthelyes büntetés ellenére is) feljöhetünk egészen a mezőny élére” – ecsetelte véleményét Dr. Helmut Marko az ORF televíziónak.

Igaz, itt is megpróbálják megszerezni az elsőséget, de leginkább a Honda hazai pályájára, Suzukára igyekeznek a legjobb formájukat elérni. „A Japán Nagydíjra, Suzukára tekintünk máris előre. Az lesz a harmadik hazai versenyünk és egyben a jelenlegi legfontosabb” – tette hozzá Marko. Éppen ezért vállalta be most a rajtbüntetést a két Red Bull és a két Toro Rosso is, hogy legközelebb, Japánban már tiszta lappal, büntetés nélkül, de friss, továbbfejlesztett motorral csatázhasson az első helyért, leginkább Max Verstappen révén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: