DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Pole-lal egyenértékűek a Q3-as köreim

Lewis Hamilton úgy érzi, a maximumot hozza ki magából mostanság azzal, hogy legalább ott van a Ferrarik közvetlen közelében, vagy éppen között. Ez neki annyit ér, mintha pole-t szerzett volna.

A nyári szünet óta Charles Leclerc minden egyes pole-pozíciót besöpört, Lewis Hamilton pedig maximum annyit tudott tenni ilyenkor, hogy legalább szétválasztja a két Ferrarit és odaférkőzik közéjük. Pedig elkeseredésében úgy fogalmazott a szocsi időmérő leintése után, hogy repülő-üzemmódja is van már a Ferrarinak, mégis abban a tekintetben, hogy hogy állnak össze a körei, úgy érzi, olyan, mintha pole-t futott volna.

„Oyan értelemben, hogy mennyire voltak ezek jó körök, mennyit sikerült kihozni az autóból és hogy sikerült mindent optimalizálni, szinte pole-t érő teljesítmény volt ez” - próbálta mérni saját teljesítményét a vb-címvédő a Motorsport.com kérdésére. „Nyilván (a ferrarisok) gyorsabbak nálunk és Charles jobb munkát végzett mindenkinél abban, hogy mennyire volt közel a határaihoz. Viszont egyre jobban érzem magam az autóban a szezon második felében, még ha úgy néz ki, vesztettünk is némi teljesítményt. Kollektíven vár ránk sok munka, saját magamat is beleértve.”

00119021_556



Hamilton szeretné, ha ezt a „pole-t érő” kifejezést nem értené senki félre. „Egész egyszerűen arra gondolok, hogy a tökéletes körök futásával ennél közelebb már nem lehetnék hozzá. Aztán látod, hogy még ez is messze van. Viszont az is eredmény, hogy egyáltalán ott vagyok köztük, ugyanis jelenleg van némi előnyük hozzánk képest.”

Hogy mennyire volt jó a szocsi pályán futott köre, azt Hamilton Szingapúrhoz tudta hasonlítani, ahol szintén odafért a két Ferrari közé. Viszont az egyenes végére már három tizedes hátrányban volt, amit meg nagyon nehéz visszahozni. „Az utolsó volt a legjobb kör, ahogy annak lennie kell, nem is volt benne semmi hiba. Úgy érzem, mindent ki tudtam hozni az autóból, talán még egy kicsit többet is, mint ami benne volt, ezért tudok ott lenni a Ferrarik között.”

A Mercedes mindkét versenyzője, Hamilton és Valtteri Bottas is a közepes gumikon jutott be a Q3-ba, így ezen rajtolnak majd holnap, ellentétben a Ferrari lágyabb gumijaival. „A rajt kemény lesz, de akkor is nagyon nehéz dolgunk lenne, ha most mi lennénk a pole-ban. Nagyon gyorsak az egyenesekben. ”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: