DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell: Én is lehetnék a Williams vezére

George Russell nem keseredne el, ha Nico Hülkenberget kapná meg csapattársnak, de leszögezte, elég érettnek érzi magát ahhoz, hogy máris az istálló vezérpilótája legyen 2020-ban.

Nyolc év kihagyás után érkezett meg újra a Formula-1 mezőnyébe Robert Kubica, a sérülése miatt korlátozott mozgásra képes jobb karjával azonban nem tudja ugyanazt a kiváló szintet hozni, mint 2011-es ralibalesete előtt. Azt már jó ideje lehet tudni, hogy Kubica és a Williams útjai elválnak az év végén, azt viszont még nem, hogy ki lesz az újonc George Russell csapattársa jövőre.

Csapaton belül egyértelműen a fiatal brit javára billen a mérleg, az időmérő edzéseken például eddig 100%-os aránnyal győzte le Kubicát és többnyire a versenytempó tekintetében is jobb nála. Éppen ezért érdekes, hogy a lengyel már szerzett pontot a kaotikus Német Nagydíjon elért tizedik helyezésével, Russell viszont még nem.

Russell úgy érzi, a Williams vezérpilótája lehetne már jövőre is


„Olyan csapattársat szeretnék, aki a lehető leggyorsabb, elismert és tapasztalata is van. Igyekszem a legjobbamat nyújtani, hogy mindenki tisztában legyen a képességeimmel. Késznek érzem magam arra, hogy a gárda vezérpilótája legyek, abban az esetben, ha egy újonc kerülne mellém. De akkor is boldog lennék, ha Hülkenberg csatlakozna” – mondta el véleményét Russell Szocsiban.

A csapatfőnök is hasonló állásponton van, ezzel kicsit megerősítve azt a pletykát, hogy Nicholas Latifi lehet az elsőszámú befutó a másik versenyzői ülésre. „Egy tapasztalt pilóta mellett szólna az az érvünk, hogy a csapat élére álljon. Ugyanakkor nincs okunk azt gondolni, hogy ezt egy fiatal pilóta ne tehetné meg, éppen George erre a tökéletes példa.”

„Ez még csak az első idénye a Formula-1-ben, mégis képes volt egészen különleges módon a gárda élére állni és úgyis rendre mosolyogni látjuk, hogy ez számára is egy nagyon nehéz szezon” – fogalmazott Claire Williams. További érv lehet egy fiatal versenyző mellett, hogy Charles Leclerc és Max Verstappen is képes volt újoncként kiemelkedően jó teljesítményre tavaly, illetve 2015-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: