DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Vettel: Kevésbé vagyok elégedett, mint sokan hiszik

A Ferrari német pilótája 392 nap után volt képes ismét futamgyőzelmet aratni. Vettel úgy gondolja, a sebessége eddig is megvolt, csak nem állt össze a dolog. Ugyanakkor nincs kirobbanó öröm.

Amikor 2018-ban a Belga Nagydíjon elsőként haladt át a célvonalon Sebastian Vettel, valószínűleg rémálmaiban sem gondolta volna, hogy közel tizenhárom hónapot kell várnia a következő sikerig. Többször is balszerencsés volt, de rengeteg ki nem kényszerített hibát követett el ebben az időszakban, legutóbb Monzában például egy igen komolyat.

Az idei szezon első felében a Mercedesek olyan hatalmas fölényben voltak (az első nyolc nagydíjat például zsinórban megnyerték, sokszor kettős diadalt aratva), hogy még ha kicsit jobban ki is jött a lépés, akkor sem volt esély legyőzni a Hamilton-Bottas párost. A Ferrari azonban az erős motor mellett Szingapúrban beletalált az aerodinamikai fejlesztési csomaggal is, így teljesen váratlanul kettős győzelmet szereztek a vörösök egy olyan pályán, ahol előzetesen semmi esélyt nem adtak nekik. Nico Rosberg szerint Vettel a világ legjobb kivezető körét mutatta be Szingapúrban, ennek köszönhető a győzelem, na meg annak, hogy a fontos pillanatokban, agresszívan és keményen előzött.

Vettel tizenhárom hónap után nyert újra, de még nem elégedett


A négyszeres világbajnok újjáéledt, de ő maga úgy érzi, kevésbé volt rossz, mint sokan gondolták, a győzelem azonban ennek egyértelmű megerősítése. „Hogy milyen érzés újra nyerni? Kevésbé kielégítő, mint hiszik. Nem hiszem, hogy a formámmal olyan hatalmas gond lett volna korábban” – idézi Vettelt a Motorsport.com szakoldal.

„Úgy értem, a sebességem a korábbi hónapokban is megvolt, ugyanakkor a dolgok nem álltak össze megfelelően. Ehhez hozzájött, hogy a monzai versenyt nagyon elszúrtam, egyértelműen a saját hibámból. Jó ideje szét voltam esve, de a szerencse forgandó.”

„Mindig a legmagasabb elvárásokat támasztom saját magammal szemben, ezért nem vagyok boldog, ha nem úgy teljesítek, ahogyan egyébként tudom, hogy képes lennék. Egyértelmű, hogy voltak idén pillanatok, amikor szenvedtem, de azt is tudom, hogy tudok még fejlődni, nem lehetek boldog az idei teljesítménnyel.”

„Ugyanakkor tudom, hogy nem is volt annyira szörnyű, mint ahogy az emberek általában láthatták. A tempóm megvolt, több jó pillanatom is akadt, de aztán időnként akadtak rosszabb helyzetek, amikor alaposan legyőztek. Ez is része a játéknak” – fogalmazott Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: