DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Grosjean: Jó kis kerék kerék elleni akciók

A Williams újonca, George Russell és a Haas rutinos pilótája igencsak összekülönböztek a vasárnapi szingapúri futamon a pontszerzéstől csaknem fényévekre levő 17. hely megszerzéséért. A történéseket ki-ki másképp igyekezett feldolgozni.

A két versenyző közötti incidensre a 15. körben került sor, amikor a 8-as kanyarnál Russell a korai szárnysérülés után visszatérve kitartóan védte a pozícióját, Grosjean pedig a szűk pálya ellenére gyorsan túl akart jutni a briten a pontszerzés reményében. Végeredményként a két autó összeért, és Russell a túloldali falba ütközött.

A formula1.com szerint a stewardok végül senkit nem tettek „egyedüli” felelőssé az esetben. Miután meghallgatták a versenyzők különböző álláspontját és újranézték a videóbizonyítékot, úgy döntöttek, hogy mindkét pilóta „hozzájárult az incidenshez és mindketten enyhíthettek volna az eseten”. Büntetést azonban egyikük sem kapott.



Russell vasárnap kifakadt francia ellenfelére, akit teljes mértékben hibásnak tart az incidensért. Grosjean saját védelmében a nemrég fellazult szabályokra is hivatkozott:

„Ez egy kicsit szürke zónája a szabályoknak, tekintettel arra, kinek van elsőbbsége.” A francia visszautalt más kérdéses versenyszituációkra is: „Nagyon sok embert láttunk, akik túl szélesen mentek, és ebből szereztek maguknak előnyt.”

Bár a Haas bizonyára nem túl boldog, hogy egyetlen pontot sem sikerült szereznie a 11. helyen befutó Grosjeannak és a csak 17. helyet megszerző Magnussennek sem, a francia nem tekinti akkora tragédiának a versenyét.

Instagram-oldalán a következő posztot tette közzé elsőként a versenyt követően: „Jó kerék elleni akciók és 11. pozíció a végén. Nem túl messze a pontszerzéstől, majd a következőn”. A szöveghez természetesen két másik versenyhelyzetének a fotóját tette ki, amelyeken Kimi Raikkönennel és Nico Hülkenberggel küzdenek a pozícióért.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Some good wheel to wheel action and P11 at the end. Not far from the points, onto the next one #r8g @motorsport.images

Romain Grosjean (@grosjeanromain) által megosztott bejegyzés,

George Russell már kevésbé bizakodó és jövőbe tekintő a vasárnapjával kapcsolatban. Az első Formula-1-ben töltött évében, valamint a csapat idei szezonjában ez volt az első alkalom, hogy egy Williams-pilóta nem fejezett be egy futamot. Valószínűleg ennek tulajdonítható a következő csalódott poszt is: „Első DNF. Sz*r érzés. Nagyon.”

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

First DNF. It sucks. Big time.

George Russell (@georgerussell63) által megosztott bejegyzés,

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: