DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell kiakadt az őt kiforgató Grosjeanra

A brit újonc francia riválisát ekézte, miután a páros a Szingapúri Nagydíjon összeakadt. Russell szerint ellenfele érthetetlenül viselkedett, és kár, hogy ő nem esett ki a versenyből.

"Meg sem kéne, hogy lepjen" - hangzott George Russell zsigeri reakciója azt követően, hogy a Szingapúri Nagydíjon összeütközött Romain Grosjeannal, ennek következményeként pedig kiesett a versenyből. A páros a futam harmincötödik körében a tizenhetedik helyért vívott küzdelemben ért egymáshoz, amikor a brit védekezett, a francia bevetődött mellé, ám a kanyarkijáraton ketten nem fértek el egymás mellett, így a Haas a falba forgatta a Williamst.

"Azt mondta, hogy semennyi helyet nem hagytam neki, és a falhoz ért, mielőtt összeütköztünk. Kijelenthetem, hogy egyáltalán nem ez volt a helyzet, mivel egy órám volt rá, hogy megnézzem a felvételt. Kár, hogy csak az én versenyemet tette tönkre, az övét nem. Valószínűleg emiatt érzi azt, hogy nem hibázott. A lényeg az, hogy semmit nem csinálnék máshogy, ha ez ismét megtörténne" magyarázta dühösen a helyzetet Russell, akinek esélye nem volt folytatni a futamot, míg ellenfele tovább tudott menni.

Részletesebben is kifejtette, miért tartja Grosjeant hibásnak. "Romainnek joga volt bevetődni, egymás mellett voltunk, de enyém volt a belső pozíció, a kanyarkijáraton pedig fél-háromnegyed autónyi előnyöm volt vele szemben. Ezen a ponton a belül lévő versenyzőé az ideális ív, a kívül lévőnek kell feladnia a kanyart. Nem igazán értem, mit akart elérni, mert még ha bevállalósabb is, akkor sem tudott volna megelőzni."

Az esettel kapcsolatban Grosjean is megszólalt, aki a felvételeket még nem látta, amikor nyilatkozott. "Mellette nem volt valami sok helyem, hiszen ott volt egy fal. Szerintem a kanyar közepén megcsúszott, így hozzáért az autóm elejéhez, emiatt csúszott ki, de látnom kell a felvételt. Nyilván George most nem örül, de nem hiszem, hogy sokkal több helyet hagyhattam volna."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: