DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rosberg: Leclerc-nek nehéz dolga lesz a versenyen

Nico Rosberg legújabb videójában elmondta, mit gondol a Ferrari és a Mercedes esélyeiről Charles Leclerc meglehetősen semmiből jött pole-pozíciója után. Szerinte Hamilton így is a favorit.

Az utóbbi időben rendkívül felkapott lett Nico Rosberg vlogja, Max Verstappen például már az új Jacques Villeneuve-nek titulálta a 2016-os világbajnokot, megmondóember stílusa miatt. A visszavonulása óta az egekig magasztalja Lewis Hamiltont Nico Rosberg, amivel talán azt szeretné bizonygatni, mekkora tettet is vitt véghez legyőzésével.

Ezúttal is a britet dicsérte a volt csapattárs, aki szerint bár Leclerc pole-pozíciót szerzett ismét, nem lesz egy egyszerű diadalmenet számára a Szingapúri Nagydíj sem: „Leclerc-nek van nyilván a legjobb esélye a futamgyőzelemre, de csak amiatt, mert nehéz előzni ezen a pályán” – kezdte Rosberg.



„Ha megnézitek a pénteki edzéseken mutatott hosszútávú tempót, a Ferrari elég jelentős hátrányban volt a Mercedesekkel szemben. Volt olyan periódus, hogy körönként majd’ fél másodpercet kaptak, ami óriási különbség.”

„Talán a Ferrari új aero-csomagja sokat segít majd rajtuk, ezt meg kell várnunk, hogy lássuk, mi az igazság. Egy biztos: Lewis szárnyalni fog a versenyen, így Leclerc-nek nagyon nehéz dolga lesz, ha végig elöl szeretne maradni, még egy jó stratégiával is…”

A fiatal monacói versenyző zsinórban harmadik pole-pozícióját szerezte, ezzel együtt pedig zsinórban harmadik futamgyőzelmére is hajt. A verseny 14:10-kor rajtol el, melyről élő szöveges tudósításban számolunk majd be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: