DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc már gyúrhat a pole-világcsúcsra?

Varázsolt szombat éjszaka Szingapúr villanyfényes utcán Charles Leclerc a Ferrarival, ráadásul beállított egy rekordot is: a monacói 22 nap alatt gyűjtött 3 pole pozíciót, így Szocsiban – elméletileg – már egyedülálló csúcsra hajthat.

Augusztus 31-én Spa-Francorchamps-ban, szeptember 7-én Monzában, szeptember 21-én pedig Szingapúrban sem talált legyőzőre az időmérő edzéseken Leclerc, aki így a „22 nap, 3 pole” mérleggel beállított egy csúcsot. A különleges mutatóra maga az érintett is felkapta a fejét.

lec-portre-2019-szin



„Hogyan? Tényleg?” – kérdezett vissza a száguldó monacói, amikor szembesítették a fegyverténnyel, majd hozzátette: „Hát, ez nagyszerű! Most, hogy hallom, nagyon örülök neki, hogy ez így van! Sajnálatos módon azonban a rajtelsőségekért nem jár pont, viszont nagyon remélem, hogy meglesz zsinórban a harmadik győzelem is. Minden meg fogok tenni ennek érdekében. A rajt különösen fontos lesz, aztán pedig meglátjuk.”

Leclerc egyébként a szezonbeli pole-pozíciók tekintetében is élre állt, hiszen a mostani „mesterhármast” megelőzően az élről rajtolt Bahreinben és Ausztriában is. „Már ötnél tartasz?” – súgta oda Lewis Hamilton az FIA hivatalos sajtótájékoztatójának kezdete előtt. A monacói csak biccentett, amit a brit egy „Jézus” szisszenéssel nyugtázott, majd visszakérdezett: „A legutóbbi három, igaz?” Amikor Leclerc bemondta az igent, Hamilton elismerően bólogatva valami olyasmit mormolt az orra alatt, hogy „aztak*va”…

Ha a jövő hétvégén, Szocsiban is behúzná a pole-t, a monacói történelmi rekordot állítana fel, hiszen négy hét leforgása alatt négy rajtelsőséget még soha senki nem hozott össze.

A Ferrari egyébként letaglózta a paddockot a kvalifikációs teljesítménnyel, ilyen produkcióra ugyanis senki nem számított, beleértve a szakvezetőt, Mattia Binottót is. A sportágban jelenleg mindenki azt találgatja, hogyan sikerült ekkorát előlépnie a vörösöknek, a választ azonban maga a csapatfőnök sem tudja pontosan.

„Hoztunk néhány újítást, amelyek szerencsére működnek, ráadásul ezek a segítségünkre vannak a következő idényre való felkészülésben is. Az is biztos, hogy komoly motivációt jelent a csapat számára, hogy győztünk Spában és Monzában. Annak reményében jöttünk Szingapúrba, hogy itt is tudunk valami különlegeset alkotni és úgy tűnik, hogy ma ez össze is jött. Úgy tűnik, hogy az autónk gyengeségeinek zömét sikerült kiküszöbölni, jó úton járunk, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a futamot holnap rendezik és a Mercedes autói még mindig borzalmasan gyorsak…” – mondta az időmérőt követően Binotto.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: