DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas: Hamilton is ezt tette volna hasonló helyzetben

Amíg a Ferrari több, mint egy évtized után nyert ismét legalább három futamot egymás után, a mercedesesek még csak a dobogóra sem értek oda Szingapúrban. Bottas szerint benézték a stratégiát.

Sebastian Vettel sikerével zárult a Szingapúri Nagydíj, így a négyszeres világbajnok 392 nap elteltével nyert ismét Formula-1-es futamot. Mögötte a pole-pozícióból induló csapattársa, Charles Leclerc ért célba, a harmadik helyet pedig a Red Bull pilótája, Max Verstappen szerezte meg.

A két Mercedes csak a 4-5. helyen ért célba, miközben Bottas talán előrébb is végezhetett volna, ha a csapat nem fogja vissza, hogy legyen csapatjátékos és ne nyomja neki annyira, hogy Hamilton így ne kerüljön stratégiai hátrányba vele szemben.



„Az elöl lévő autónak mindig meg kell, legyen a stratégiai előnye. Ha a hátul lévő autót szedjük ki először, akkor abból a kedvezőtlenebb pozícióban lévő versenyző profitálhat, ahogyan az velem is történt volna. Ha előrébb szerettem volna végezni, könnyedén megtehettem volna, de vannak bizonyos szabályaink, ami fordítva is igaz ránk, így ha legközelebb én kerülök hasonló szituációba, ugyanez fog történni, így részemről ez rendben volt.”

„Nyilvánvalóan alakulhatott volna a mai nap jobban is, de ragaszkodunk a szabályokhoz. Úgy éreztem, nagyszerű a tempóm, de itt óriási sebességkülönbségre van szükség, ha valaki előzni akar. Nyilván ki fogjuk elemezni a mai versenyt, hiszen csapatként zárhattunk volna sokkal jobb hétvégét is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: