DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Abiteboul: Nincs még vége a szezonunknak, egyre jobb az autónk!

Nico Hülkenberg nagy felzárkózást mutatva mentett meg magának néhány pontot, és a rajtrács végéről kezdő Daniel Ricciardónak is lehetett volna esélye, ő azonban szerencsétlenebb volt a Szingapúri Nagydíjon.

A Szingapúri Nagydíjon még csak az első körben jártunk, amikor Nico Hülkenberg máris defektet kapott, és visszaesett a mezőny végére, Daniel Ricciardo pedig a mezőny végéről indulva szépen zárkózott fel, és kifejezetten előkelő pozíciókban is haladt a verseny elején - végül a német meg tudott menteni magának néhány pontot, Ricciardo viszont a vége felé csapattársához hasonlóan szintén defektet kapott, így ő pont nélkül maradt.

A csapatfőnök Cyril Abiteboul próbálta megfogni a pozitívumokat a versenyből, de azért neki is keserű a szájíz a verseny után.

00119020_664



„Nyilván van az emberben egy 'mi lett volna, ha'-érzés. Jó volt a tempónk egész hétvégén, az időmérőn és a versenyen is, erre Nico két pontja egy viszonylag szegényes jutalom neki és a csapatnak is. Sok baleset sújtotta a versenyt, ezekből mi pedig nem jöttünk ki jól, például a Carlosszal történt incidensből. Az időmérős kizárás után Daniel felzárkózása figyelemre méltó volt egy ilyen pályán, és az ő esete megmutatta megint, mennyire fontos a rajtpozíció mindenhol. Bátorító volt látni, hogy ennyire versenyképesek tudunk lenni egy Monzához és Spához képest teljesen ellentétes pályán. Ez egy jel volt arra, hogy egyre jobb az autónk. Nincs még vége ennek a szezonnak!”

A Renault jelenleg 67 ponttal áll a konstruktőri tabella ötödik helyén, lemaradása 21 a McLarenhez képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: