DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Azt hittük, a Red Bull lesz az ellenfél

A Mercedes csapatvezetőjét is meglepte a Ferrari Szingapúrban, Toto Wolff nem számított Leclerc-ék tempójára. Az SF90 az egyenesben és kanyarban is gyors, a számok a W10 ellen szólnak.

A Mercedes második rajtkockát szerzett Lewis Hamilton révén a Szingapúri Nagydíjon: a címvédő kettéválasztotta a Ferrarikat, Charles Leclerc előle, Sebastian Vettel mögüle indul a rajtrácson. A Red Bull a kvalifikáción nem rúgott labdába, pedig Toto Wolff Mercedes-csapatfőnök előzetesen arra számított – hasonlóan a szakértők zöméhez –, hogy nem a Ferrari, hanem a Honda-motoros istálló lesz a fő kihívó a szingapúri aszfaltcsíkon, ahol a motorerő másodlagos és a leszorítóerő perdöntő.

„Ez egy olyan pálya, amely kapcsán azt hittük, a Red Bullok és Mercedesek fognak csatázni a pole-pozícióért. De gyors volt a Ferrari autója, jó munkát végeztek, nekünk pedig össze kell szednünk magunkat holnapra” – nyilatkozta a szombati eseményeket követően a Sky Sports csatornának Wolff.



„Pár tizedet nyernek az egyenesekben, de a kanyarokban is gyorsak, gyorsabbak mindenhol. A statisztikák ellenünk szólnak, de a verseny még nem kezdődött el” – folytatta az osztrák, aki az erős versenytempóban bízik, nem csupán Hamilton, hanem az ötödikként startoló Valtteri Bottas részéről is. „Ha Lewis képes jó rajtot venni, Valtteri pedig nyer egy pozíciót, akkor már jó helyzetben vagyunk.”

Lewis Hamilton négy szingapúri futamgyőzelmével – Sebastian Vettellel egálban – a pálya legsikeresebb versenyzője: az elmúlt két évben is a brit állt a dobogó tetején. „Nem tudom, honnan szerezte ezt a tempót Charles. Ez elméletileg nem a Ferrari pályája, úgyhogy egészen kiváló munkát végeztek, hogy sikerült idekerülniük” – nyilatkozta Hamilton a kvalifikáció után, agresszív versenyzést ígérve és Wolffhoz hasonlóan hozzátéve, hogy bízik a versenytempóban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: