DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc: Többször is majdnem összetörtem az autót!

Saját bevallása szerint is őrült körrel szerezte meg a pole-t Szingapúrban Charles Leclerc, méghozzá annyira, hogy többször is majdnem a falban végezte a kör során.

Sorozatban harmadszor állhat fel a pole-pozícióba Charles Leclerc, miután sokak, még Lewis Hamilton számára is némileg váratlanul Szingapúrban is a leggyorsabbnak bizonyult a kvalifikáción. Pedig az első körök után még a csapattárs Sebastian Vettel állt az élen, aztán a monacói villantott, így már egyedül ő rendelkezik a legtöbb pole-lal az idei szezonban.

„Őrült kör volt” - ismerte el Leclerc a Motorsport.com kérdésére. „Az elsőt túl közel kezdtem Lewishoz, ami a második szektorban bosszulta meg magát. Így viszont elég komoly nyomás volt rajtam, hogy jól teljesítsek az utolsó körben. Beleadtam mindent. Voltak benne hibák, nem egyszer vesztettem el az autómat, kétszer minimum, de lehet hogy háromszor is a falban láttam már magam. Viszont nagyszerű érzés volt. Kiváló az autónk, és a pole egy olyan nehéz péntek után, amilyenünk volt, nagy dolog.”

Leclerc saját bevallása szerint többször is csak ösztönből oldott meg dolgokat, például a hármas vagy a tizenegyes kanyarban, végül pedig majdnem két tizeddel nyerte az időmérőt. „Én sem tudom, hogy volt az, hogy ott alig vesztettem időt. Onnantól kezdve viszont minden sima volt. Egy nagyon intenzív időmérőn vagyok túl, de nagyon boldog is vagyok.”

A csapattárs Sebastian Vettel úgy fogalmazott, hogy megpróbált javítani a körén másodszorra, de már az első kanyarokban vesztett, végül pedig elengedte a kísérletet, miután túl közel került ő is Hamiltonhoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: