DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Olasz sajtó: Ricciardót Vettel helyére!

Továbbra is kegyvesztett Sebastian Vettel a Ferrari hazájában. A lapok a Scuderiával számtalanszor hírbe hozott Daniel Ricciardót látják a német helyén, akár már a 2020-as szezonban.

Gyakorlatilag mióta a Red Bull-lal feltűnt az élmezőnyben, az olasz gyökerekkel rendelkező Daniel Ricciardót újra és újra szóba hozzák a Ferrarival: maga a versenyző is elismerte, tárgyalt Maranellóval, mielőtt a Renault-nál kötött ki.

Az ausztrálnak és Sebastian Vettelnek is 2020 végéig szól szerződése jelenlegi csapatához, a La Gazzetta dello Sport pedig arról értekezik, hogy a mélyponton levő, Olaszországban kegyvesztett státuszba került Vettel minden valószínűség szerint nem hosszabbít, sőt, már egy évvel korábban távozik a csapatból. Ebben az esetben az olasz sajtó szerint a hétszeres futamgyőztes Daniel Ricciardo lenne az ideális választás, akinek információik szerint Renault-szerződésében van egy kilépési záradék, arra az esetre, ha a Ferrari vagy a Mercedes igényelné szolgálatait.



A Sky Italia Szingapúrban meg is kérdezte Ricciardótól, mit szólna, ha Charles Leclerc-rel kellene egy csapatot alkotnia: „Meglátjuk, mit hoz a jövő. A tervem, hogy legalább még öt évig versenyzek. Tudom, mennyire erős lenne Leclerc egy jobb autóval, kedvelem őt, barátomnak tekintem, érdekes lenne. Ki tudja?” – válaszolta az ausztrál, aki két év alatt 55 millió dolláros alapfizetést kap a Renault-tól.

Az olasz Fox Sports azt is fejtegette – itt emlékeztetnénk, az olasz sajtó spekulációjáról van szó, mindenféle megerősítés nélkül –, hova vezetne Vettel útja a Ferraritól. A Mercedesnél nincs üresedés, a Red Bullnál Max Verstappen személyében Leclerc-nél is nehezebb dolga lenne, a Renault pedig visszalépést jelentene számára. A lap azt a konklúziót vonja le, hogy Vettel talán egy év szabadságot vesz ki, vonzó ajánlatra várva.

A forrás kitér a partnercsapat Alfa Romeo helyzetére is: a Ferrari Antonio Giovinazzit preferálja, Fred Vasseur csapatfőnök viszont Nico Hülkenberget és Marcus Ericssont választaná. A lap a Ferrari hosszabb távú tervét is ismerni véli: Mick Schumachernek lehetőséget biztosítani az Alfánál, amikor elérkezett az ideje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: