Steward
Gobodics Tamás
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 29. péntek
F1

Hamilton: Kubica kiválóan szerepel idén

Az egyik legtehetségesebb pilótának tartja a távozó lengyelt, aki ellen versenyzett – úgy véli, hogy ez a tehetség még mindig megvan benne. Grosjean felidézte, hogy 2010-ben csapattársak lehettek volna Kubicával.

Robert Kubica 2019 végén elhagyja a Williams csapatát, így minden bizonnyal véget ér rövid Formula-1-es visszatérése. A pilóta a Szingapúri Nagydíj sajtótájékoztatóján jelentette be távozását, ezért rögtön megszólították a mellette ülő versenyzőket – köztük Lewis Hamiltont –, mondjanak véleményt a lengyelről. Kubica szabadkozott, hogy részéről átugorhatják, versenytársai azonban éltek a lehetőséggel, és elismerően beszéltek róla.

„Azt mondanám, én ismerem a legrégebb óta Robertet, hiszen még egyszerre kezdtünk el gokartozni” – mondta Hamilton, akit az Autosport idéz. „Robert a legtehetségesebb pilóták egyike, akik ellen versenyeztem. Láttam, milyen tehetséggel rendelkezik, és ha megvolt benne, akkor még mindig megvan.”Együtt kezdték, de Hamilton négyszeres világbajnokká vált, míg Kubica pályafutását súlyos ralibalesete szakította félbe. A komoly karsérülésből – amely a mai napig hátráltatja – az egyszeres futamgyőztes felállt, visszatért a királykategóriába, tettével pedig kiérdemelte az elismerést.

„Figyelemre méltó az erő és elszántság, melyet tanúsított, különösen az incidens folyamán. Nem sok ember képes olyan körülményekből visszaküzdeni magát a sportba, aztán teljesíteni olyanok ellenében, akik nem élték át ezt a szituációt. Nagyszerű dolognak tartom, hogy újra itt van. Egyértelműen nem ugyanaz a helyzet, mint amikor versenyképes csapatban volt annak idején, mégis kiválóan szerepel idén. A legjobb tehetségekre van szükség a sportban, olyan elöl, amennyire lehetséges, hogy ők is kivehessék részüket a show-ból” – utalt arra, hogy Kubicának a Williams helyett versenyképesebb istállóban lett volna a helye.

A sajtótájékoztató másik résztvevője, Romain Grosjean felidézte, hogy tíz évvel ezelőtt beszélt először Kubicával, akivel csapattársak is lehettek volna a Renault-nál.

„Először 2009-ben, azt hiszem, Abu Dhabiban beszéltem Roberttel. Csapattársak lettünk volna 2010-ben, amit nagyon vártam, de nem valósult meg. Az azutáni évben viszont, mikor Robert balesetet szenvedett, én lettem a tartalékpilóta. Nagyon megkapó, ahogyan küzdött és visszatért a legmagasabb szintre” – nyilatkozta a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?