DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Lehto: Leclerc a Ferrari első számú versenyzője

Az F1-ben egy dobogóig eljutó J. J. Lehto beállt azon korábbi F1-es pilóták sorába, akik szerint Sebastian Vettel ideje lejárt a Ferrarinál, s innentől át kell adnia a stafétát a fiatal Leclerc-nek.

Giedo van der Garde, Mika Hakkinen és Nico Rosberg mellett a finn J. J. Lehto is azon a véleményen van, hogy Sebastian Vetteltől elvette az első számú státuszt az ifjú monacói csapattárs, Charles Leclerc, miközben Schumacherhez hasonlította a négyszeres világbajnokot.

„Már Charles Leclerc a Ferrari első számú pilótája” – jelentette ki Lehto a finn Iltalehti lapnak. „Michael sosem volt zsarnok. Elképesztően jó versenyző volt, ugyanakkor meg tudta válogatni, kik legyenek körülötte. Talán ez lehet Vettel gyenge pontja: nem tudott magával vinni senkit a Ferrarihoz, hogy felépítse a saját csapatát.”



„A Ferrarinál mindig hatalmasak az elvárások, és kimondva, kimondatlanul, de mindig van egy első számú pilóta, aki viszi a hátán a csapatot. Leclerc megmutatta, hogy a Ferrari képes a győzelemre, ami önbizalmat és lelkesedést ad a csapatnak. Új seriff érkezett a városba!”

Egyre több a kétely afelől, hogy szerződése ellenére a Ferrarinál kezdi-e a következő szezont Sebastian Vettel, de Mattia Binotto ismét határozottan elutasította a pletykákat: „Ahogyan már korábban is elmondtam, semmi kétség, hogy jövőre is Sebastian és Charles lesznek a versenyzőink.”

Olyan hangok is felerősödtek, melyek szerint ellentét kezd kialakulni Leclerc és a német között, ami akár egy olyan belviszályhoz vezethet, mint annak idején az Alonso-Hamilton, a Hamilton-Rosberg, vagy a Senna-Prost páros. „Nem hinném, hogy ez lesz, legalábbis remélem” – mondta Lehto. „Szerintem ezek a srácok teljesen mások, és nincsenek olyan politikai habitusaik, hogy eljussanak idáig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: