DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Binotto: Bátrak voltunk

Csapata jó taktikai érzékét dicsérte az Olasz Nagydíj után a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto, aki szerint egy bátor választásnak köszönhették azt, hogy Charles Leclerc a kettős Mercedes-fenyegetés mellett is nyerni tudott.

A Ferrari évek óta küzdött azzal, hogy igazán jó döntéseket hozzon futamok közben, és 2019-ben is többször lőtték lábon magukat rossz válaszásokkal, legyen szó akár a gumiválasztásról, akár a kiállások időzítéséről, vagy akár a szó legegyszerűbb értelmében vett bokszmunkáról. Spában aztán végre-valahára összejött a Ferrari idei első győzelme Charles Leclerc révén, és a monacói lendületből gyorsan rá is duplázott erre hazai pályán, Monzában.

Mattia Binotto csapatfőnök szerint ez viszont egyáltalán nem volt sétagalopp, elég ha csak a kettős Mercedes-fenyegetésre gondolunk Monzában. „Ha Spát is ide vesszük, nagyszerű hetünk volt” - lelkendezett Binotto az Olasz Nagydíj leintése után. „Nehéz szezonunk volt, így az, hogy két futamot is tudtunk nyerni, óriási öröm nekünk és a szurkolóinknak is.”

00119019_607



Ráadásul most minden összeállt a bokszban, a taktikát illetően is. „Tudtuk, hogy kritikus fontosságú lehet a gumihasználat, az első etap során például a lágy gumik már igencsak a végét járták. Így arra gondoltunk, hogy a legjobban a keményekkel járunk. Reméltük, hogy az egyenesben legalább a védekezéshez megvan az elegendő tempónk, természetesen ez is kellett a sikerhez. Bátor, de jó döntést hoztunk. Nagyon szoros volt megint, talán azon múlt, hogy az élről indulhattunk, és ott is tudtunk maradni.”

A Ferrari kilenc éve először tudott nyerni hazai pályán, akkor Fernando Alonso volt az, akit elsőként leintettek a futam végén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: