DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettelt nem a vagány autók tartják az F1-ben

A német pilóta ferraris szerződése 2020 végéig érvényes, az ezt követő időszakról csak azután dönt, hogy kikristályosodik az F1 új szabályrendszere. Néhány kép egy dögös autóról nem változtat semmin.

A Formula-1 vezetősége először augusztus végén fedte fel a nyilvánosság előtt, nagyjából hogyan is néznek majd ki a Formula-1-es autók a 2021-es szezontól. Mivel a szabályok egyelőre nem véglegesek, ezért a közzétett autó dizájnja is csak egy értelmezése a jövőbeli előírásoknak. Sebastian Vettel számára éppen emiatt kevés hozzáadott értéke van ezeknek a fotóknak, amelyek számára kis túlzással egy tervező fantáziálásával ér fel.

vettel-portre-20191_1



„Azt hiszem, hogy láttunk már renderelt képeket a Renault-tól és más csapatoktól is. Nem tudom, hogy a mostaniak tényleg a valóságot tükrözik-e, ugyanis tudomásom szerint nincsenek [végleges] szabályok 2021-re. Értelmetlen ilyeneket megosztani, de lehet, hogy vannak, akik ilyen kinézetű autókat szeretnének. Szerintem azért felesleges képeket nézegetni, mert egyelőre még nincsenek meg a szabályok” – nyilatkozta a német a Crash.net-nek.

A versenyzők egyesületének (GPDA) egyik igazgatójaként Vettel többször hangoztatta már, hogy számukra az elsődleges a versenyek izgalmasabbá tétele, a mezőny szorosabbra húzása lenne. Ha ezek teljesülnek, vélhetően őis motiváltabb lenne a folytatásra.

„Jó esély van arra, hogy pozitív változás történjen. Úgy gondolom, hogy mi, a pilóták kifejeztük, mit szeretnénk. Kellemes és tiszteletteljes volt a döntéshozóktól, hogy most először minket is megkérdeztek. Mi szorosabb versenyeket akarunk, az autók kinézete másodlagos. A szerződésem jövő év végén kifut, minden más az új szabályokon múlik, szóval nyilvánvaló, hogy foglalkoztat a téma. Nem arról van szó, hogy most minden rossz lenne, de a változás egy esély, remélhetőleg a jobb irányra.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: