DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Túl van első tesztjén az F1 2021-es koncepciója

Most először járt szélcsatornában az F1 vezetői által megálmodott újgenerációs formulaautó, ami a beszámolók alapján máris túlteljesítette az elvárásokat. Bizakodásra adnak okot az eredmények.

Kísérleti jelleggel 1:2-es méretarányú makettet épített a Formula-1 tesztcsapata a sorozat 2021-re szánt aerodinamikai szabályai alapján. A szakemberek most először tesztelték valódi szélcsatornában a száguldó cirkusz megreformálására szánt aerodinamikai előírásokat, korábban csak számítógépes szimulációkat végeztek. 

f1-concept1



Pat Symonds műszaki igazgató elmondása szerint a makett által produkált számok "valójában jobbak lettek, mint amire a projekt elején számítottunk. Kivételes eredményeket értünk el a jelenlegi konfigurációkkal" - írta a formula1.com.

f1-concept2

A kísérlet természetesen szigorúan titkosan zajlott, a helyszínt pedig a Sauber adta. A teszt "általános eredményeit" minden jelenlegi F1-es istálló megkapja, ezzel is segítve őket az új autók megépítésében. A kísérletet a Sauber konzulásai futtatták, nem a bázison jelenleg aktív Alfa Romeo versenycsapat, így kerülték el azt, hogy bárki is korai előnyre tegyen szert.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: