DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: Ez egy sz*r hétvége volt

Felemás hétvégét zárt Monzában az Alfa Romeo két versenyzője. Raikkönen az ígéretesen induló Olasz Nagydíjon pontot sem szerzett, Giovinazzi viszont hazai közönség előtt ért célba kilencedikként.

Kimi Raikkönen már az első szabadedzésen a falba állította az Alfa Romeót, akkor még vizes körülmények között úszott el az autó hátulja a Parabolicában, aztán a szombati időmérő edzésen ugyanott, ugyanolyan hibát vétett, ekkor már száraz pályán, a Q3-ban.

Az autó hátulja csúnyán összetört, miután a finnt a gumifal állította meg, s ennek következtében váltót és erőforrást is cseréltek az Alfa Romeóban, így Raikkönen csak a bokszutcából kezdhette meg az Olasz Nagydíjat, ahol aztán csak még rosszabbra fordultak a dolgai.



„Nos, ez egy sz*r hétvége volt. Először ott volt a hibám a kvalifikáció végén, ami miatt ki kellett cserélnünk a váltót az autóban. Később úgy döntöttünk, hogy akkor már kicseréljük a motort is, és ezzel bevállalunk egy bokszutcai rajtot, de rossz gumiszettet tettünk az autóra, így jött a büntetés, amivel nagyjából véget is ért a versenyem. Most már Szingapúrt várom, ettől rosszabb már nem jöhet” – értékelte hétvégéjét csalódottan a finn.

Ezzel szemben csapattársa, Antonio Giovinazzi hazai pályán szerzett két pontot, ezzel megtriplázta eddig gyűjtött világbajnoki pontjainak számát: „Ez egy nagyszerű nap Olaszországnak! Minden itt lévő Tifosinak ajánlom ezt a két pontot. Elégedett vagyok a hétvégémmel és annak is nagyon örülök, hogy a Ferrari valami egészen különleges dologgal tudott kedveskedni az országnak.

„Nagyszerű érzés egyedüli olaszként pontokat szerezni itt. A lágy, majd közepes gumistratégia bizonyult a legjobbnak, de így is sok erőmbe telt, hogy Norrist magam mögött tudjam tartani. Nehéz verseny volt, de megérdemelt volt már ez az eredmény, különösen Spa után. Ezt a munkát kell tovább folytatnunk. Boldog vagyok a csapat és az itt lévő szurkolók miatt is!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: