DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc a szakértőket is levette a lábukról

A Ferrari vasárnapi sikerét követően nagyítóval kell keresni azokat, akiket ne nyűgözött volna le Charles Leclerc teljesítménye. A Sky Sports szakértői is oda vannak a monacói pilótáért.

Ha ez eddig nem történt volna meg, az Olasz Nagydíjon szinte minden szurkoló szívébe belopta magát a Mercedesek ostroma ellen hősiesen küzdő Charles Leclerc. A 21 éves ferraris 53 körön keresztül állta Lewis Hamilton és Valtteri Bottas támadásait, és 9 év után újra győzelemmel örvendeztette meg a szenvedélyes tifosit. Teljesítményéről a Sky Sports szakértői is szuperlatívuszokban beszéltek.

olle-monza-podium1-2019



"Örömmel tölt el, hogy ezt közelről végignézhettem. Rendkívüli teljesítmény volt. Ekkora nyomás, és ellenállt neki. Gyönyörűen vezet" - magasztalta a monacóit az egykori F1-es, Martin Brundle.

"Hihetetlen, amit csinált" - értett egyet Nico Rosberg, aki 2013 és 2016 között számtalanszor átélte azt Hamilton ellen, amit vasárnap Leclerc. 

"Össze sem tudom számolni, nekem hányszor kapaszkodott a váltómra Lewis, ezért pontosan tudom, mit érzett odabent. Amikor ő nyomást gyakorol, akkor a legkisebb hibát sem szabad elkövetni. Leclerc egyszer megbotlott, de gyönyörűen mentette a helyzetet, tökéletes volt. Ma megmutatta, hogy képes világbajnokká válni, és valószínűleg a következő néhány évben az is lesz, amint az autója ezt lehetővé teszi számára."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: