DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Megháromszorozódhat Leclerc fizetése

A 21 éves Ferrari-pilóta már kétszeres nagydíjgyőztes: Monzában rebesgették, hogy 3,5 millió eurós fizetését 9 millióra emelhetik. Eközben a csapat vezéreinél azt firtatják, első számúvá emelik-e Leclerc-t.

Egy hét leforgása alatt megszerezte Formula-1-es pályafutása első és második futamgyőzelmét Charles Leclerc – egyúttal a bajnokságban feljött a negyedik helyre, a csapattársat, Sebastian Vettelt megelőzve. A monacóit többéves szerződés köti a csapathoz, amely alapján 3,5 millió eurót (1,2 milliárd forint) keres a 2019-es szezonban a nem hivatalos fizetési lista szerint, jövőre azonban megkétszerezhetik, vagy akár megháromszorozhatják bérét.

„Hosszútávú szerződésünk van a Ferrarival” – idézi a Grandprix247 Leclerc menedzserét, Nicolas Todtot. „Beszélni fogunk róla majd akkor, ha itt van a megfelelő idő.”

Ugyanerről Mattia Binotto csapatfőnök is beszélt, az Olasz Nagydíjat megnyerő versenyző értékét emlegetve: „Még mindig kicsit korai erről beszélni, mindenesetre már régen megmutatta, mennyit ér a Ferrarinak. Sokat invesztáltunk a karrierjébe, ő pedig bízik bennünk. Nagy dolgokat akarunk elérni a jövőben.”



Egy Monzából származó, konkrét számadatot tartalmazó pletyka szerint egy új megállapodás értelmében 9 millió euróra (3 milliárd forint) emelik Leclerc fizetését. Ez még mindig messze van a sztárpilóták bérezésétől, beleértve a csapattársat, Sebastian Vettelt, akinek fizetését 45 millió euróra (15 milliárd forint) becsülik. Pedig a Ferrarinál már azt kell visszautasítani, hogy Leclerc kedvezményezett helyzetbe kerül az Olaszországban újabb súlyos hibát elkövető némettel szemben.

„Egyenlő státuszban vannak, ahogyan elkezdték a szezont” – mondta a Sky Italiának a vezérizgató, Louis Camilleri. Ezt ismételte meg Binotto is: „Nem történt változás a csapatban. Aki képes nyerni, annak kell nyernie.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: