DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrari-elnök szerint egy hazai győzelemnél nincs nagyobb ajándék

John Elkann Ferrari-elnök érthető módon a fellegekben járt a csapat hazai győzelme után: Charles Leclerc győzelme az ő megfogalmazásában egy felejthetetlen nap volt és a legnagyobb ajándék, amit egy Ferrari-tag vagy akár csak szurkoló kaphat.

Előbb Lewis Hamilton, majd a vb-címvédő csapattársa, Valtteri Bottas próbált meg mindent ellene, de egy-egy kisebb hibától, illetve kemény manővertől eltekintve Charles Leclerc mindannyiszor állta a sarat, így pedig az után, hogy múlt héten először ünnepelhetett az F1-ben futamgyőztesként, vasárnap Monzában rögtön mellétette a másodikat is, a Ferrari-szurkolók és a vezetőség legnagyobb örömére.

Miután a Ferrari hazai pályán már kilenc éve nem ünnepelhetett győzelmet Charles Leclerc előtt, ezért a monacói versenyzőt sikerét követően érthető módon mindenki a keblére akarta ölelni, akár virtuálisan, akár a szó szoros értelmében. A leintés után a csapatrádióban egyébként ritkán hallható csapatfőnök, Mattia Binotto is gratulált neki, és a Ferrari elnöke, John Elkann is el volt ájulva a fiatal versenyző teljesítményétől.

00119019_972



„Egészen különleges érzés Monzában, a saját közönségünk előtt nyerni” - fogalmaz közleményében az elnök. „Ez a legnagyobb ajándék, amit a 90. születésnapunkra kaphattunk. Bravissimo Charles, és gratulálok Mattiának, valamint az egész csapatnak azért, amit ezen a felejthetetlen napon nyújtottak.”

A Ferrari sokáig minimum kétévente nyerni tudott Monzában, de ahogy arról szó esett, Leclerc előtt legutóbb Ferrari-versenyzőként Fernando Alonso diadalmaskodott a tifosi előtt, még 2010-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: