DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Binotto: Charles-nak plusz erőt adott a nyomás

Mind a maranellóiak F1-es csapatvezetője, mind Enzo Ferrari fia elismerően beszélt a monacói pilóta újabb, monzai győzelme után, de Binotto a csapat érdemeit is kiemelte a hazai siker kapcsán.

Charles Leclerc bő egy hét alatt két futamot is tudott nyerni a Formula-1-ben, s míg a spái sikere azért lehet különleges számára, mivel először győzött a száguldó cirkuszban, a monzai azért, mert először élhette át az első hely ízét Ferrari-pilótaként olasz földön – ráadásul 2010 óta először tudott diadalmaskodni hazai pályán a legendás istálló. Mattia Binotto, a maranellóiak csapatfőnöke nem is győzte dicsérni fiatal versenyzőjét:

„Ha csapatfőnök vagy, ha nem, ez egy nagyszerű érzés. Nehéz szezonunk van, de fantasztikus itt győzni” – nyilatkozta Binotto a Sky Sports kameráinak. „Úgy vélem, a nyomás, amit magára helyezett Charles, csak plusz erőt adott neki ahelyett, hogy terhet jelentett volna számára. Charles nagy lépést tett előre a nyári szünet után, és csak néhány hibát követ el a versenyeken.”

„A csapat ugyancsak elismerést érdemel, mert remekül működött ma a stratégia. Tudtuk, hogy a gumihasználat problémát jelenthet, ezért merész döntés volt a kemény abroncs, de tökéletesen hajtott végre mindent a csapat. Rendkívül elégedett vagyok az eredménnyel, de egyúttal fáradt is vagyok. Sebbel még nem beszéltem, de kár a hibájáért, mert amúgy jó futamot teljesíthetett volna” – tette hozzá az újfent hibázó és végül pontot sem szerző Vettel kapcsán Binotto.

Természetesen a helyszínen tekintette meg a futamot az alapító Enzo Ferrari fia, Pierro Ferrari is, aki így értékelt: „Roppant büszke vagyok Charles-ra, mert nagyszerű srác azok alapján, ahogy most teljesít. Az elejétől a végéig kontroll alatt tartotta a versenyt. Tényleg nincsenek szavaim erre. Hihetetlen volt ma a nyomás, annyira izgalmas volt a végéig a futam. Nagyon különleges érzés itt nyerni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: