DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: Nem tudtam megfogni, ilyen egyszerű

Érthető módon nem volt elégedett vasárnapi teljesítményével a Ferrari német pilótája, aki elmondása szerint nem látta az érkező Lance Strollt. Az újabb hiba ellenére sem szeretett ki az F1-ből.

Miközben Charles Leclerc Belgium után Olaszországban is győzni tudott a Ferrarival, a csapattárs Sebastian Vettel újabb pocsék napot fogott ki. Még a verseny elején jártunk, amikor a negyedik helyen haladva kipörgött a német, aki aztán úgy tért vissza ezután a pályára, hogy ütközött a mögötte érkező Lance Stroll-lal. Emiatt stop & go büntetést is kapott, s így végül mindössze a 13. helyen látta meg a kockás zászlót.

„Nyilván nem örülök annak, ami történt, nem lehetek elégedett a mai napommal” – értékelt csalódottan Vettel a Sky Sports kameráinak. „Jól kaptuk el a rajtot, aztán viszont nem volt hova mennem, ezért veszítettem egy pozíciót. Azt gyorsan visszaszereztem, aztán vissza is zárkóztam az előttem haladó autókra. Aztán meg… elment az autó hátulja, nem tudtam megfogni, szóval… ez ilyen egyszerű. Nyilván nem örülök neki, mert ott el is úszott a futam.”

Arra a kérdésre, hogy látta-e az érkező Strollt, miközben épp a pályára tért vissza, így felelt a négyszeres világbajnok: „Nem láttam. Olykor küszködni szoktam azzal, hogy újra elinduljon az autó, és azzal szenvedtem, hogy irányba állítsam, szóval nem láttam.”

Vettelnek ez már nem az első hibája az elmúlt bő egy év során, ezért a riporter neki is szegezte a kérdést, hogy nem szeretett-e ki ezek miatt a Formula-1-ből, a ferraris azonban határozott választ adott: „Nem, nem igazán. Nyilván továbbra is szeretem, amit csinálok, de egyértelmű, hogy ha nem teljesítesz jól, miközben tudod, hogy jól tudnál, akkor nem lehetsz elégedett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: