DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Az FP2-re eltűnt a tempóelőnyünk

A wokingiak pénteki legjobb eredménye egy tizedik hely, így érthető, hogy nem voltak teljesen elégedettek az autóval a pilóták. A második szabadedzésen akadtak inkább gondok.

Nem ment annyira jól a McLareneknek a Belga Nagydíj pénteki napján, mint amennyire az utóbbi időben megszoktuk tőlük. A felemelkedőfélben lévő istálló két versenyzője az első szabadedzést a 10., illetve a 12. pozícióban zárta, míg a második gyakorláson visszacsúsztak a 11-15. helyre.

Ahhoz szokhattunk hozzá mostanában, hogy a két McLaren a negyedik erőt képviseli, így kissé érthetetlen, hirtelen hová tűnt az előnyük. Carlos Sainz és Lando Norris szerint is van még mit csiszolni az autó tempóján, noha a tervezett munkát maradéktalanul elvégezte a csapat.



„Eléggé zavaros péntekünk volt. Az FP1 alatt felbátorodtam, mivel nagyon jónak éreztem az autót. A köridők rendben voltak, az autó jól viselkedett és következetesen. A második szabadedzés aztán már kicsit több megpróbáltatást hozott magával. Nem volt tökéletes az egyensúly, emiatt pedig a tapadásnak is híján voltunk. Alaposan utána kell néznünk ezeknek, hogy szombatra találjunk még néhány tizedet. A célunk mi más lehetne ezúttal is, mint a Q3” – nyilatkozta Carlos Sainz.

Csapattársa, Lando Norris már valamivel derűlátóbb volt, de ő is hasonló problémákkal szembesült: „Összességében elégedett vagyok a mai nappal. Igaz, az autó hirtelen megváltozott a második gyakorlásra, amire nem nagyon számítottunk. Tempó terén is van még mit javulnunk, szóval éjszaka rengeteg dolognak kell a körmére néznünk. Magunk részéről jó napot zártunk, mert mindent elvégeztünk, amit terveztünk, de az időeredmények nem túl biztatóak. Azonban biztos vagyok, hogy szombatra kitalálunk valamit!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: