DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A ferrarisok nem dőlnek be a Mercedesnek

Két Ferrari nagy előnyben az élen pénteken, Hamilton egy teljes másodperc hátrányról beszél az egyenesben. Leclerc-ék láttak már ilyet, Vettel szerint „még szép, hogy fognak!” a riválisok a pole-ért harcolni.

Az első szabadedzést Sebastian Vettel, a másodikat Charles Leclerc nyerte a Belga Nagydíjon, mindkétszer a csapattárs végzett másodikként – a nap legjobbja, az 1:14,123-as kört teljesítő monacói 0,846 másodpercet adott a gyorsabb Mercedesnek, Valtteri Bottasnak. „Kinyírnak minket az egyenes szakaszokon”, fogalmaz a finn, Hamilton egy másodperc lemaradásról beszél a Kemmel-egyenesben. Azonban a két Ferrari-pilóta sem ma jött le a falvédőről.

„A nyári szünet után jó ilyen nappal kezdeni” – mondta a pénteki éllovas Leclerc. „A kvalifikációs tempó nagyon erős volt, a versenytempó kicsit kevésbé, ezért azon javítanunk kell vasárnap, de amúgy rendben van a helyzetünk. A második szektorban a Mercedes nagyon-nagyon erős, holnapra pedig feltekerik majd a motort, és az első és utolsó szektorokban sem lesznek ilyen rosszak.”



„Péntek van, ráadásul láttunk már egy pár ilyen pénteket” – értett egyet csapattársával a napját összegző Vettel. „A legfontosabb, hogy a jó Ferrari-cipőnket vegyük fel vasárnap. Ahogy mondtam, nem ez az első alkalom, hogy erősnek tűnik a helyzetünk. Talán szombat reggel is annak fog tűnni, aztán majd kiderül, mi lesz szombat délután. Semmit sem veszek készpénznek.”

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes fog-e harcolni a pole-pozícióért az időmérőn, így válaszolt: „Még szép, hogy fog!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: