DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff: Most a Ferrari pályái következnek

A Mercedesnek meg kell oldania minden problémáját a Belga Nagydíj hétvégéje előtt, ha egy győzelemre esélyes autóval szeretnének nekivágni a nyári szünetet követő első versenynek.

Az ötszörös címvédő Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint egyértelműen megvan az előttünk álló hétvége esélyese, de az nem Lewis Hamilton és a Mercedes, hanem a ferrarisok, akiknek rendkívüli módon fog feküdni a spái aszfaltcsík.

Max Verstappen ugyan győzelmet szerzett Ausztriában és Németországban, de ettől a két versenytől eltekintve egyszer sem tudták legyőzni a Mercedest még idén. Lewis Hamilton szélsebesen robog hatodik világbajnoki címe felé, a nagy kérdés az, hogy Bottas fel tud-e támadni, hogy év eleji formáját lássuk, vagy esetleg Verstappen és a Red Bull tovább tud-e fejlődni, hogy megállítsa a britet.



Wolff szerint ezen a hétvégén viszont a Ferrarinak áll a zászló: „A szünet után Spa és Monza-módba kapcsoltunk, hiszen ezek rendkívül különböznek az előző pályáktól. Sokkal többet számít itt a motorerő, ez pedig a Ferrari malmára hajtja a vizet” – idézi a Mercedes csapatfőnökét a crash.net.

„Nehéz hétvégének ígérkezik számunkra. Ma este még ki kell élveznünk a nyár utolsó pillanatait, holnaptól pedig már arra kell koncentrálnunk, hogy minden fennálló problémánkra megoldást találjunk, hogy versenyképesek legyünk Spában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: