DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

McLaren: Nem is kívánhatnánk jobb pilótákat

Roppant elégedett Carlos Sainz és Lando Norris idei teljesítményével a wokingiak F1-es csapatfőnöke, Andreas Seidl, aki szerint pontosan ezért jelentették be korán, hogy jövőre is velük folytatják.

Carlos Sainz és Lando Norris egyaránt első szezonját futja a McLaren színeiben – utóbbi a Formula-1-ben is –, de egyelőre teljesítményük nem sok kívánnivalót hagy maga után. A spanyol az összetett tabella alapján messze kiemelkedik a középmezőnyből, sőt a hatodik helyezett Pierre Gaslytól is csupán néhány pont választja el, míg a brit újoncként is többször megvillant már. Nem véletlen, hogy Andreas Seidl, a wokingiak F1-es csapatvezetője is csak szuperlatívuszokban tudott beszélni versenyzői produkciójáról:

mclaren-sainz-norris-2019-1



„Hogy őszinte legyek, meglehetősen elégedett vagyok mindennel, amit eddig idén csináltak” – mondta el a szakember a Hungaroringen egy sajtótájékoztató keretében, amelyen a Formula.hu is jelen volt. „Az igazat megvallva, nem volt túl sok hibájuk. Minden egyes időmérőn hozták a tőlük elvárt produkciót, futamról futamra remekül rajtoltak, és rendre erős versenyteljesítménnyel rukkoltak elő. Lenyűgöző az a munka, amit a mérnökökkel együtt végeztek, s ahogy a visszajelzéseikkel irányt adnak arról, merre vannak az autó gyengeségei. Nem is kívánhatnék ennél jobb két pilótát pillanatnyilag.”

A versenyzőivel eleve többéves szerződéssel rendelkező Ferrari mellett a McLaren az egyetlen csapat, amely mindkét pilótáját hivatalosan bejelentette már 2020-ra: jövőre is Sainz és Norris vezet majd náluk. Seidl szerint nem véletlen a gyors döntés: „Elégedettek vagyunk ezzel a két versenyzővel, és ezért is jelentettük be ilyen korán, hogy jövőre is így folytatjuk. Rendkívül lenyűgöz minket a két srác által nyújtott teljesítmény: ahogy együtt dolgoznak a mérnökökkel, velem és veletek, azaz a médiával. Úgy vélem, nagyszerű jövő állhat előttük velünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: