DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A McLaren célba vette Pierre Gaslyt

A wokingi alakulatnál örülnek annak, hogy Carlos Sainz már náluk vezet és nem a Red Bullnál, a szezon hátralévő részére pedig megfogalmaztak egy célt a spanyol számára.

A Hungaroringen sikerült maga mögött tartnia Pierre Gaslyt Carlos Sainznak, a spanyol pilóta az ötödik helyen ért célba, ezzel pedig további nagyon értékes pontokat szerzett. Az egyéni tabellán jelenleg a hetedik helyen áll a McLaren versenyzője és a hátránya mindössze öt pont a borzalmasan alulteljesítő Gaslyvel szemben - a csapatnál pedig ki is adták az utasítást...

"Egyetlen pilóta van Carlos előtt, akit még elkaphat a bajnokságban, ez pedig Pierre Gasly. Megpróbáljuk ezt megvalósítani" - mondta a spanyol AS kérdésére Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke. "Ugyan a Red Bull autója egyértelműen gyorsabb a miénknél, így nem lesz könnyű feladat, de meg fogjuk próbálni."

00119017_845



A wokingiak erre a szezonra egyértelműen a negyedik erővé léptek elő és bár nem minden pálya fekszik nekik, a középmezőny legjobbjaként csaknem kétszer annyi pontot szereztek már, mint a közvetlenül utánuk következő Toro Rosso. Seidl azt is hozzátette, hogy ebben nagy szerepük van a pilótáknak: Carlos Sainzot például szerinte hiba volt elengednie a Red Bullnak.

"Nem ítélkezhetek arról, hogy mi történt a múltban, de mi mindkét jelenlegi versenyzőnkkel elégedettek vagyunk, ezért is jelentettük be őket ennyire korán a 2020-as szezonra is" - zárta gondolatait a szakember. Az pedig, hogy Gaslyt elérhetőnek tartják, egyrészt komoly kritika a francia felé, másrészt óriási dolog lenne, ha egy középcsapat át tudná hidalni a három élcsapat felé vezető szakadékot és az egyik pilótájával beférne a legjobb hat közé az év végi tabellán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: