DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 16. szerda
F1

Hamilton véleményét is kikérte a Mercedes

Toto Wolff bevallotta, hogy Lewis Hamilton is megkapta azt a listát, amelyen a 2020-ra lehetséges csapattársainak nevei szerepelnek - konkrétan Valtteri Bottasé és Esteban Oconé.

Toto Wolff, a Mercedes vezére elárulta, hogy Lewis Hamilton megkapta azt a listát, amelyen azok a nevek szerepeltek, amelyek lehetőségként felmerültek a brit 2020-as csapattársaként. Wolff persze hozzátette, hogy nem Hamilton fog erről dönteni, de a véleménye számít nekik - a lista egyébként mindössze két névből áll: Valtteri Bottas és Esteban Ocon.

"A döntés mindenképpen a csapat érdekei szerint hozzuk majd meg, de Lewis régóta tagja a Mercedesnek, úgyhogy igen, átadtam neki azt a rövid listát és kértem róla a véleményét. Pontosan úgy gondolkodik, ahogy mi is és mindkét érintett pilóta megérdemli, hogy Lewis csapattársa legyen" - mondta Wolff az olasz Gazzettának adott interjújában.

lue2019



Az is felmerült, hogy amennyiben Oconra esik a választás, úgy elég érdekes lehet Bottas szezonjának hátralévő része - Wolff szerint számolnak ezzel. "Igen, ez is egy olyan dolog, amit figyelembe kell venni, de a döntésnél nem ez lesz a fő szempont. Hogy eldöntjük-e ezt Spáig? Túl sokat beszéltünk már erről, komkrét dátumot nem akarok meghatározni. Maradjunk annyiban, hogy a következő hetekben lesz döntés" - tette hozzá.

Az biztos, hogy bárhogy is dönt a Mercedes, a vesztes pilótáért beindul a licit - Bottas és Ocon is népszerű választás lehet a középcsapatok részéről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: