DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen is reagált a Red Bull cseréjére

Az energiaitalosok F1-es pilótája röviden nyilatkozott csapata hétfői bejelentése kapcsán: elmondása szerint neki teljesen mindegy, ki ül a másik autóban, csak szerezzen sok pontot az alakulatnak.

Hétfőn robbant a bomba, miszerint a Red Bull már a nyári szünetet követő Formula-1-es Belga Nagydíjtól kezdődően lecseréli Pierre Gaslyt, s az idén a Toro Rossónál debütáló Alexander Albont ülteti a nagycsapat második autójába, míg az alulteljesítő francia visszakerül a fiókcsapathoz. Az energiaitalosok nem először lépnek meg hasonlót szezon közben: 2016-ban a Spanyol Nagydíj előtt Danyiil Kvjatot fokozták le és Max Verstappent léptették elő, amely egyből jó döntésnek bizonyult, hiszen a holland rögtön Barcelonában futamot nyert.

verstappen-gasly-redbull-1



Verstappen azóta már több győzelmet is szerzett, s a jelenlegi forma alapján a Mercedesek fő kihívójának számít. De vajon mit gondol arról, hogy Spától új csapattársa lesz? „Természetesen ez sajnálatos Pierre szempontjából, de személy szerint nem nagyon érdekel, ki a csapattársam. A lényeg, hogy jobban teljesítsünk a másik autónkkal, s ezáltal több pontot szerezzünk a csapat számára” – nyilatkozta röviden a Telegraafnak a még mindig csak 21 éves pilóta.

Gasly teljesítménye valóban jócskán elmaradt Verstappenétől, s emiatt a Red Bull egyelőre nem tudta megközelíteni a konstruktőri tabellán a második helyet birtokló Ferrarit, a mindössze 12 F1-es futamot teljesítő Albontól pedig pontosan azt várják, hogy a segítségével legyőzzék a maranellóiakat az idény végére.

Mindenesetre Verstappen egyik honfitársa, a korábban a száguldó cirkuszt is megjárt Giedo van der Garde a közösségi médiában állt ki Gasly mellett: „Sajnálom Pierre-t. De soha ne add fel, haver: nyerd vissza az önbizalmad és a tavalyi lendületedet, és biztos vagyok benne, hogy mindenkinek megmutatod, hogy tévedtek” – írta a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: