DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Így, vagy úgy, de minden rendben lesz

Valtteri Bottas nem tart attól, hogy a Formula-1-es karrierje esetleg véget érne, amennyiben nem hosszabbít vele szerződést a Mercedes istállója. Azt mondja, így, vagy úgy, de minden rendben lesz.

A legnagyobb felhajtás az F1-es „silly season”-ben a Mercedes egyik ülése körül kezd kialakulni, ahol a szezont erősen kezdő, majd mostanra 68 pontos hátrányt felhalmozó Valtteri Bottas mellett a csapat saját nevelésű pilótája, Esteban Ocon is pályázik a fennmaradó helyre.

Toto Wolff korábban már elmondta, hogy ha úgy adódik, sem Valtteri Bottas, sem pedig Esteban Ocon nem szenved majd hátrányt a döntés miatt, mivel mindkettejüknek segít majd versenyzői ülést találni a Mercedes egy másik csapatnál és maga Bottas is elmondta, hogy amennyiben nemet mondanának neki a németek, már van egy B és egy C terve is.

Kit választ a Mercedes?


A hírek szerint a Mercedes augusztusban meg is hozza a döntést, a finn pilóta pedig csakúgy, mint bárki más, szintén erre a döntésre vár: „Nem változott a szituáció részemről, minden nyitott kérdés egyelőre. Várom a csapat döntését” – olvashatók Bottas szavai a finn Ilta Sanomat lapban.

„Az az érzésem, hogy minden rendben lesz, vagy így, vagy úgy. Sajnos nem mondhatok többet, mivel én sem tudom, hol tart most az ügy. Voltak balszerencsés pillanataim az éven, mint például Silverstone-ban, ahol akár a győzelemért is harcolhattam volna. Németország és Budapest már egy kicsit csorbát ejtett az átlagomon, ami a szezon első felét illeti, de most már ez van. Tovább kell lépnem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: