DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Raikkönen: Az Alfa tudja, ha nyafognak, már itt sem vagyok

Az Alfa Romeo nagy fogást csinált Kimi Raikkönen megszerzésével. A 2007-es világbajnok szabhatja a feltételeket és esze ágában sincs felhagyni a veszélyes sportokkal és hobbikkal.

Egy versenyző már magával a munkájával is minden nap vásárra viszi a bőrét, az autósport mindig is veszélyes sportág volt és lesz, bár kétségtelen, hogy az utóbbi egy-két évtizedben sikerült jelentősen csökkenteni a veszély mértékét. A pilótáknak viszont még gyakran a szabadidejük sem életbiztosítás, rengetegen űznek kifejezetten veszélyes sportokat.

Közéjük tartozik a veterán Kimi Raikkönen is, aki közel negyven évesen is imádja a ralizást, a motokrosszt, vagy éppenséggel egy magas épületből egy medencébe ugrani. A jégember úgy gondolja, hogy kizárólag rá tartozik a Formula-1-en kívüli élete és fel sem merült volna benne, hogy olyan szerződést kössön az Alfa Romeóval, ami megtiltja számára ezeket a hobbikat.

Raikkönen egész élete veszélyes dolgokból áll


„Nem olvastam el teljesen szerződésemet, nem tartottam annyira fontosnak, hogy érdekeljen. Semmi veszélyes hobbit nem tiltanak. Amikor először kezdtünk tárgyalni az Alfával, rögtön megmondtam nekik, ha bármi miatt panaszkodnak, vagy nyafognak, már el is tűntem innen” – idézi Kimi Raikkönent a Grandprix247.com szakportál.

„Az én életemben sok veszélyes dolog van. Természetesen igyekszem óvatos lenni, de úgy vagyok vele, hogy elég akkor beszélni valamiről, ha megtörténik. Hogy dolgoznék-e a menedzsmentben, ha visszavonulok? Ez nem az én asztalom, nem nekem találták ki. A Liberty többet politizál, mint sok ország a világban” – fogalmazott kissé élesen a finn korelnök, aki a Magyar Nagydíjon is kiemelkedően jól vezetett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: