DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen: Amikor igazán kellett, odatettem magam

Az Alfa Romeóval a tizedik helyre kvalifikálta magát Kimi Raikkönen, amivel kissé elégedetlen, azonban saját teljesítményén nem talált kivetnivalót a 2007-es világbajnok. A McLaren ellépett tőlük.

Kimi Raikkönen ismét a Q3-ba juttatta az Alfa Romeo csapatát, míg társa, az olasz Antonio Giovinazzi a Q2-ben elvérzett. A pénteki eső miatt a finn szerint mindenki a sötétben tapogatózik a versenytempót illetően.

A finn az utolsó, 10. helyen kvalifikálta magát a Q3-ba, Nico Hülkenberget kiejtve, ott azonban csak egyetlen érdemi nekifutása volt, hiszen bár két mért kört is teljesített, de csak egyetlen szett friss lágy gumija maradt az időmérő utolsó szakaszára.



„Egy kissé csalódott vagyok, hogy csak a 10. helyet tudtuk megszerezni. Másfelől nézve viszont akkor futottam meg a hétvégén a leggyorsabb körömet, amikor igazán számított, szóval összességében véve nem panaszkodhatok” – mondta elégedetten Raikkönen, utalva a Q2-es második gyorskörére.

„Az autót nagyon jónak éreztem, attól az apróságtól eltekintve, hogy nem tudjuk felvenni a McLarenek tempóját, ami a kifejezett célunk. A vasárnap már más történet, hiszen miután pénteken nem tudtunk túl sok kört futni, lesz pár kérdőjel a versenytempóval kapcsolatosan, de hát ez mindenki számára ugyanígy van, nemde?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: