DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Red Bull: Gaslyra is szükség lesz, hogy elkapjuk a Ferrarit

Christian Horner szerint elkaphatják a Ferrarit, azonban ehhez nemcsak Max Verstappenre, de Pierre Gaslyra is szüksége lesz a Red Bullnak. Több pontot is hozhattak volna a Ferrarin, ezért csalódott.

Pierre Gaslyn egyre inkább növekszik a nyomás, mivel hangosodnak a pletykák, melyek szerint akár már az éven beültethetik a helyére Danyiil Kvjatot, azonban az energiaitalosok vezetősége állítja, kitartanak a francia pilóta mellett, legalábbis ami 2019-et illeti.

Míg csapattársa idei második sikerét szerezte meg, addig Gasly Németországban is nullázott, miután Albonnal ütközött össze az utolsó safety caros újraindítást követően. A Red Bull-osok szeretnék utolérni a Ferrarit a konstruktőri tabellán, amire meg is van minden esélyük, hiszen a vörösök még nem tudtak futamot nyerni idén.



A Red Bullnak 44 pont a lemaradása az olaszoktól, azonban Chrstian Horner szerint ahhoz, hogy elkaphassák a Ferrarit, nem lesz elég Verstappen jó teljesítménye, mindkét pilótára szükségük lesz: „Azt hiszem, ha jönni fognak a kettős pontszerzések, akkor elérhetjük azt a célunkat, hogy behozzuk a lemaradásunkat” – mondta Horner a GP Blog oldalának.

„Gasly egyszer fent volt Hockenheimben, egyszer pedig lent. Jól sikerült a kvalifikációja, aztán az első bokszkiállásnál gondok akadtak a jobb hátsóval. Onnantól szépen lopta magát egyre előrébb és előrébb, majd az utolsó újraindításnál elkapta Vettelt, de aztán egyms után háromszor rontotta el az egyes kanyart, ezért esett annyira hátra.”

„Aztán Albonnal sajnos elintézték egymást, ami frusztráló, hiszen jó lehetőségünk volt arra, hogy több pontot hozzunk a Ferrarin. Huszonegynéhány pont helyett így csak nyolccal tudtunk közelebb kerülni hozzájuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: