DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Utánajárt a Red Bull, mitől rajtoltak olyan borzalmasan

Max Verstappen a csapat definíciója szerint is rosszul rajtolt, Pierre Gasly pedig még nála is gyengébben: a Red Bull rájött, hogy mi okozta a bajt, és az elhárításon dolgozik.

Mind Max Verstappen, mind Pierre Gasly visszaestek az esős német rajt során, és bár Verstappen végül nyerni tudott (valamint Gasly is sokáig pontszerző helyen haladt), a csapatfőnök, Christian Horner szerint mindenképp javítaniuk kell a rajtokon, amelyek saját elmondása alapján is szörnyűek voltak.

„Borzalmas volt a rajt, és mivel mindkét autónak problémái voltak, mindenképpen alaposan ki kell elemeznünk a helyzetet” - ismerte el Horner a Motorsport.com kérdésére válaszolva. „Max aztán nem sokkal később már megint ott volt a Mercedesek sarkában, de Pierre visszaesett - igaz, aztán ő is elkezdett visszazárkózni.”

00119016_127



Sejti egyébként a bajt a csapatfőnök. „A motor rossz beállítása lehetett a ludas, amiatt volt a túlzott kerékkipörgés. Igazából több olyan dolog is van, amelyre, közösen a Hondával, megoldást kell találnunk. Hasonló volt a helyzet Ausztriában is. Rá kell jönnünk, mit csinálunk, ami ezt okozza.”

Gaslynak magának sem tetszett, amit tapasztalt. „Egyszerűen túlságosan kipörögtek a kerekek. Ráadásul minden sebességben ez volt a helyzet, szóval analizálnunk kell a helyzetet. Őszintén megmondva én magam jelenleg nem tudom, ez mi miatt lehetett, éppen ezért nem is akarok részletekbe bocsátkozni, de ha Max rajtja rossz volt, akkor az enyém még rosszabb.”

Verstappen végül a rossz rajt ellenére nyerni tudott, ráadásul mindezt úgy, hogy egyébként egyszer még a csapat is rossz döntést hozott a bokszban. „A pálya úgy nézett ki, hogy már alkalmas a száraz gumikra, így arra gondoltunk, feltesszük Maxnek a közepeset, azzal pedig elmegyünk a végéig. A lágynál aggódtunk a szemcsésedés miatt, és bár voltak, akik bevállalták, mi nem. Aztán Max meg is forgott, de szerencsére egyben tudott tartani mindent. Nyugodt tudott maradni és koncentrálni tudott, egészen a végéig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: