DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: A Ferrari betegeskedése árt az F1-nek

A mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff természetesen örül az újabb sikernek, de biztos benne, hogy a Ferrari „betegeskedése” nem tesz jót a Formula-1-nek, miután Leclerc és Vettel is kiesett.

Sebastian Vettel csak a 20., Charles Leclerc pedig csak a 10. helyről várhatja majd a rajtrácson a piros lámpák kialvását a vasárnapi futamon, miután mindkettejük autója meghibásodott, ráadásul nem is ugyanaz a probléma okozta a kiesésüket a Német Nagydíj kvalifikációjáról.

Megváltozott pilótafelállás, lecserélt mérnökcsapat, menesztett és újonnan kinevezett csapatfőnök. Ezek mind hozzájárulhattak ahhoz, hogy a Ferrari az elmúlt egy év alatt alaposan leszakadt a Mercedestől, s bár Lewis Hamilton így sorra halmozza a sikereket, Toto Wolff úgy látja, ez tönkreteszi az F1-et.



„Óriási csalódás ez a Ferrarinak és a hazai versenyén induló Sebastiannak egyaránt. Itt tényleg szükség lett volna rá a közönség miatt, akik szemmel láthatóan visszafogottabbá váltak a kiválása után.”

„A Ferrarinak van valami betegsége mostanában, amit jó volna, ha mielőbb kezelni tudnának. Nagy kár, mivel szükségünk lenne rájuk, hogy egy erős világbajnoki szezont láthassunk. Ami minket illet, természetesen örülök, hiszen rettentően kezdődött számunkra a hétvége. Nem értettük, hogy miért nincs meg a tempónk, de aztán szépen lassan megtaláltuk önmagunkat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: