DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

Stroll: Végre, egy jó nap!

A Racing Pointot elég rég láttuk annyira elöl, mint ahol a második edzésen Lance Stroll és Sergio Perez végzett - a kifejezetten erős teljesítményt nyújtó fiatal kanadai örül, de tudja, ez még sehova nem számít.

Lance Stroll 2019-ben eddig egyetlenegy alkalommal sem jutott tovább az időmérők Q1-es szakaszából, és Sergio Perez is ritka vendég a top 10-ben az időmérőkön, ehhez képest kifejezetten biztató az, hogy a Német Nagydíj mai második szabadedzésén a fiatal kanadai hetedik, Perez pedig tizedik tudott lenni.

Stroll örül is a nagynak kinéző előrelépésnek, de tudja, még csak péntek van. „Jó látni, hogy történt egy váltás, és a mezőny felső felében vagyunk. Rég volt ilyen, most viszont jól tudtunk kezdeni.” De vajon konkrétan ez volt a legjobb napja 2019-ben? „Biztosan ott van köztük” - fogalmazott a Motorsport.com kérdésére. „Nagyon más az autó, mintha fogyókúrára fogták volna. Az ember mindig örül ezeknek a napoknak, de még csak péntek van, és ez az eredmény sehova nem számít. Folytatni kell így holnap is.”

00119014_479



Örült a nap végén Sergio Perez is. „Jó nap volt. Nehéz megtalálni az egyensúlyt, és egy kicsit küzdünk is még vele, de ettől függetlenül elégedettek lehetünk azzal, amennyire egyelőre versenyképesek vagyunk. Ezt a szintet remélhetőleg sikerül megtartani holnap is, és bár tudjuk, akkor minden teljesen más lesz, ezzel a teljesítménnyel megcélozhatjuk a Q3-at. Nagyon nehéz megtalálni a megfelelő egyensúlyt az autónál, de ha ránézünk a tempónkra, egyértelmű, hogy előre tudtunk lépni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: