DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nem követi a Rosberg-módszert, Bottas nem kér a pszichológusokból

Nico Rosberg a napokban arról beszélt, hogy neki annak idején pszichológus is segített abban, hogy le tudja győzni Lewis Hamiltont és világbajnok lehessen. Valtteri Bottas helyzete sok szempontból hasonló, a finn szerint azonban nála ez a módszer nem válna be.

Nico Rosbergnek ahhoz, hogy 2016-ban le tudja győzni Lewis Hamiltont és megszerezhesse pályafutása első, és mint később kiderült, egyetlen világbajnoki címét, saját bevallása szerint is pszichológusra volt szüksége. A német a napokban úgy fogalmazott, minden másnap szakemberhez járt a siker érdekében, ez is segített a sokáig őt viszonylag könnyedén legyőző Hamilton elleni harcban.

Valtteri Bottas jelen pillanatban szintén Lewis Hamilton mögött van a Mercedes hierarchiájában, és akár nála is felmerülhetne esetleges megoldásként a Rosberg-módszer, a finn azonban a Motorsport.com felvetésére válaszolva úgy fogalmazott, nála ez valószínűleg nem válna be. Vannak viszont más módszerei. „Nem hiszem, hogy nálam ez működne” - gondolkodott el. „Minden élsportoló más, nyilván vannak olyanok, akiknek külső segítségre is szüksége van. Rengeteg jó ember vesz körül, akikkel beszélhetek, ha hasonlóra vágyom. Számomra a legtöbbet egyébként az az ember segít, akit a tükörben látok. Szeretem egyénileg megoldani a problémáimat. Másban jelenleg nem látok akkora potenciált.”

 00119014_629



Bottas magyarázata egyértelmű. „Elég egyéni ezekre a helyzetekre a megoldás. Tudom, hogy rengetegen veszik igénybe pszichológus segítségét, mások viszont egyáltalán nem. Én meg Valtteri vagyok, nem Nicónak hívnak, és tudom, mi segít nekem személy szerint a legtöbbet.”

Az említett nyilatkozatában Rosberg betekintést engedett abba, hogy is zajlottak az egyes foglalkozások. „Két óra mentális tréning, minden másnap” - ecsetelte a Reutersnek. „Nagyon sokat adott ez nekem, ennek is köszönhettem, hogy végül világbajnok tudtam lenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: