DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Williams: A Mercedest akarjuk, nem a Renault-t

Claire Williams egyértelműen tagadta azokat a híreszteléseket, melyek azt feltételezik, hogy a Mercedes erőforrásai helyett a jövő évben már a Renault-ét szeretnék használni a grove-iak.

A Williamsnél abban reménykednek, hogy hamarosan aláírhatják az új megegyezést a csapat és a Mercedes között, amely azt biztosítja, hogy a brit istálló továbbra is a német gyártó erőforrásait fogja használni.

A gorve-i csapat a V6-os turbó hibrid éra kezdete, azaz 2014 óta használja a Mercedes erőforrásait, ez idő alatt pedig tizenötször állhattak fel a pódiumra, illetve egyszer pole-pozíciót is szereztek Felipe Massa révén.



A Brit Nagydíj előtt láttak napvilágot azok a hírek, melyek szerint a Williamsnél abban gondolkodnak, hogy lecserélik a Mercedes motorjait a Renault erőforrásaira. Claire Williams ezt most egyértelmen cáfolta: „Sok spekuláció folyik mostanában a Williamsszel kapcsolatban, ezt is hallottam már. Nem beszélünk a Renault-val, viszont a Mercedesszel annál inkább” – nyilatkozta Claire Williams a Crash-nek.

„Ezek a megbeszélések nagyon jól haladnak, és abban reménykedünk, hogy egészen 2021 végéig sikerül kitolni a jelenlegi megállapodásunkat. Kiváló partnereink, mindenben támogatnak, hiszen Toto (Wolff) is a Williamsnél kezdte a pályafutását. Nagyszerű a kapcsolatunk és szeretném, ha ez a továbbiakban is így maradna. Nem tudom, honnan kapták ezt az ötletet. Nagyszerű közös múltunk van a Renault-val, de a jövőnk a Mercedesszel közös.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: