DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappennek jót tett az elválás édesapjától

Nem kétséges, hogy Jos Verstappennek rengeteget köszönhet fia, Max, hiszen végig támogatta őt az F1-ig vezető úton, az is biztos, hogy Maxnak jót tett az elválás is, így érettebb lett.

Jos Verstappen, korábbi Formula-1-es pilóta, illetve a jelenleg a Red Bull-lal versenyző Max Verstappen édesapja megszokott jelenség volt régebben a paddockban. Aztán a 2018-as Monacói Nagydíj után valami megváltozott, és Jos már nem annyira gyakori látogatója a versenyhétvégéknek.

A tavalyi Monacói Nagydíj harmadik szabadedzésén, mindössze néhány másodperccel az idő lejárta előtt Max csúnyán összetörte az autóját, így könnyen lehet, hogy egy futamgyőzelmet dobott el magától. Azóta Jos Vertappen egyre ritkábban jelenik meg a Red Bull garázsában.



„Dr. Helmut Marko is úgy véli, hogy Verstappen személyiségében azóta egyértelmű fejlődés mutatkozik: „Egyszer eljön az ideje, hogy elváljanak egymástól, Maxnak pedig saját kútfőből kell megoldania a kétes helyzeteket. Nem azt állítom, hogy ettől lett jobb Monaco után, de nyilvánvaló, hogy nem szenvedett ettől hátrányt” – olvashatók Marko szavai a GP Blogon.

Nem Max Verstappen az egyetlen, akit édesapja sokáig elkísért az F1-ben, hiszen emlékezhetünk rá, hogy Lewis Hamilton édesapja, Anthony is rengetegszer volt jelen fia első F1-es éveiben a paddockban. Sokáig még a menedzsere is volt Lewisnak, azonban mikor a Mercedeshez távozott a brit, felvett maga mellé egy új menedzsert, hogy az édesapja inkább újra csak az édesapja lehessen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: