DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Ha el kell hagynom a Mercedest, a Ferrarit akarom

Valtteri Bottas 2020-ban is szeretne Lewis Hamilton csapattársa lenni a német gyári istállónál, ha viszont távoznia kell, egyértelműen a Ferrarinál akar kikötni. A következő hetekben minden kiderülhet.

A tapasztalt finn idén jelentősen jobban teljesít, mint a tavalyi esztendőben, amikor egyetlen futamot sem sikerült megnyernie. Igaz, Lewis Hamilton idén is óriási előnyt épített már ki az összetettben, de Bottas sokkal közelebb jár hozzá a tempót tekintve. Úgy érzi, rászolgált arra, hogy jelenlegi csapata hosszabbítson vele, de ha ez nem jönne össze, akkor a fő riválishoz szeretne kerülni.

„Ha nem Lewis lenne a csapattársam, valószínűleg több futamot nyertem volna már. De, hogy őszinte legyek, nem változtatnék semmin, mert ez a helyzet segít nekem igazán, hogy többet érjek el és még jobban fejlődjek. Azt akarom, hogy valós kihívást jelentsek Lewisnak és azt is szeretném, hogy jövőre is meghosszabbítsák a szerződésem” – mondta el Bottas a Canal Plus csatorna kérdésére.

Bottas ki is mondta, hogy ha nem Mercedes, akkor legyen a Ferrari


A finnek megvan az elképzelése arra az esetre is, ha a Mercedes nem akarja megtartani, mert valamelyik juniorpilótáját (Esteban Ocont, vagy George Russellt) szerződtetné a helyére. „Úgy vélem, már eleget bizonyítottam a csapatnak, hogy megérdemeljem, hogy a Mercedesnél maradhassak. De még néhány versenyt várni kell. Még semmit nem írtunk alá, szeretném tovább folytatni a fejlődést és akkor minden rendben lesz.”

„Amennyiben viszont el kell hagynom a Mercedest, akkor ahhoz a csapathoz szeretnék kerülni, amelyik a második leggyorsabb. Ez pedig ebben a pillanatban a Ferrari” – mutatott rá Bottas. Sajtóhírek már több héttel ezelőtt is arról szóltak, hogy a Ferrari Daniel Ricciardo és Valtteri Bottas iránt érdeklődik, hogy megoldják Sebastian Vettel esetleges pótlását. Bottas nyilatkozata után azt gondolhatjuk, nem egészen légből kapott volt az értesülés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: