DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Frusztráló és őrült pletykák övezik a Williamst

Reagált Claire Williams csapatvezető-helyettes az istállóval kapcsolatos két szóbeszédre: Robert Kubica menesztésének és a Mercedes-motorok Renault-ra lecserélésének hírére.

A nyolc szezon kihagyása után idén Formula-1-es mezőnybe visszatérő Robert Kubica helyét ingatagnak látja a közvélekedés: olvashattunk már arról, hogy személyes szponzora hátrálna ki a nem versenyképes Williams mögül, valamint arról is, hogy a lengyel teljesítményével elégedetlen csapat cserélné le a Mercedes tartalékjára, Esteban Oconra a nyári szünet után.

„Ezt a spekulációt nagyon frusztrálónak érzem, mert aki nincs benne, annak fogalma sincs, mi folyik a csapatban. Kapcsolatunk Roberttel ugyanolyan erős, mint bármikor” – reagált a pletykára Claire Williams az Autosportnak. „A mi részünkről egyáltalán nincs frusztráció az irányába. Az biztos, hogy ő valamennyire frusztrált, mivel nem rendelkezik olyan eszközökkel, mint szeretne. Ugyanakkor a szezon felénél 2020-ról gondolkodni még korai, ez valószínűleg csak az év háromnegyedénél fog megtörténni. Robert idei lecserélésére abszolút nem gondolunk.”



Legalább ennyire légből kapottnak tartja azt a feltételezést, hogy George Russellnek jobb autót biztosít a csapat: „Abszolút nincs különbség George és Robert autói között. Nincs arra büdzsénk, hogy két különböző típusú versenygépet építsünk, ez a spekuláció egyszerűen őrültség. Mindent megteszünk, hogy mindketten azonos felszerelést kapjanak, még tesztelés céljára is valamennyi hétvégén.”

A Williamsszel kapcsolatos másik újkeletű pletyka a motorról szól: eszerint az istálló 2020-ban a Renault erőforrására váltana, mégpedig úgy, hogy jelenlegi Mercedes-hajtását elcserélné a McLarennel. Claire Williams ezt is kommentálta:

„Sohasem beszéltünk a Renault-val, jelenleg épphogy a Mercedesszel állunk tárgyalásban a kontraktus meghosszabbításáról. Az egyezkedés arról szól, hogy mennyi mindent tudunk és akarunk kiszervezni. Reméljük, hogy új együttműködésben tudunk megállapodni 2021-re. Fantasztikus partner, nagy támogatást nyújt, azt pedig mindenki tudja, hogy Toto Wolff a Williamsszel kezdte F1-es karrierjét, ezért remek a kapcsolatunk vele. Szeretném, hogy ez a kapcsolat folytatódjon. Remek történelmünk van a Renault-val, a jövőnk azonban a Mercedes” – foglalt egyértelműen állást Williams.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: