DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Haas: A Rich Energy továbbra is a főszponzorunk

Tegnap nagy port kavart a hirtelen jött bejelentés: A Rich Energy a Twitteren tudatta a világgal, hogy szakít a Haas Formula-1-es csapatával. Az istálló közleményben reagált a kialakult szituációra.

Szerdán bombaként robbant a hír, miszerint a Rich Energy a gyenge teljesítményeket követően úgy döntött, hogy szakít a Haas F1-es csapatával, így mostantól nem az energiaitalt gyártó cég a csapat névadó szponzora.

A hivatalos álláspont szerint az áll a szakítás hátterében, hogy a Rich Energy képviselői szerint elfogadhatatlan, hogy Kevin Magnussen az egyik Williams, George Russell mögött ért célba Spielbergben az Osztrák Nagydíjon, persze sokkal valószínűbb, hogy valami más áll a háttérben.

 

A Formula-1-es istálló most hivatalos közleményt adott ki a kialakult helyzetről a közösségi médiában, és azt állítják, hogy a Rich Energy továbbra is a csapat főszponzora:

„A Rich Energy jelenleg is a Haas F1 Team névadó szponzora. A szerződéssel kapcsolatos dolgokról sajnos a titoktartási egyezmény miatt nem mondhatok semmit” – áll a Haas F1 Team közleményében, melyet Günther Steiner fogalmazott meg.

Egyelőre tehát úgy tűnik, hogy a Rich Energy nem tud csak úgy kihátrálni a szerződésből és ezzel együtt a Haas mögül sem. Kíváncsian várjuk, mi lesz ennek az ügynek a végkifejlete…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: